Verdieping Planeconomie & Vastgoedrecht

Inhoud

Ben je al enige jaren actief in de wereld van de planeconomie en gebiedsontwikkeling en wil je je  doorontwikkelen in dit vakgebied? Dan is deze kopstudie voor jou. Planeconomen, juristen en zeker projectleiders krijgen in deze opleiding een breed overzicht van en diep inzicht in alle aspecten van het vakgebied. Onderwerpen die er in jouw praktijk toe doen. Je krijgt inzicht in de integratie tussen verschillende vakgebieden. Daarnaast leren de deelnemers hoe zij hun vakinhoudelijke kennis trefzeker kunnen inbrengen. Daartoe wordt onder andere drie casussen uitgewerkt die geënt zijn op de eigen werksituatie. 

Programma

Het volledige opleidingsprogramma bestaat uit 11 masterclasses van één dag. Voorafgaande aan de masterclasses krijg je literatuur te lezen en een en eventuele huiswerkopdracht te maken. De gemiddelde voorbereidingstijd per collegedag is een à twee dagdelen. Gedurende de examentijd en rondom het schrijven van de thesis kost dit meer tijd. Je kunt je thesis in juni afronden of uiterlijk in september. 

 1. Fiscaliteiten bij gebiedsontwikkeling (7 februari 2019)
 2. Aanbesteden en staatssteun (14 februari 2019)
 3. Onteigening, nadeelcompensatie en planschade (7 maart 2019)
 4. Projectontwikkeling: contracteren met de overheid (14 maart 2019)
 5. Marktanalyse, verkooptechnieken en de grenzen (21 maart 2019)
 6. Integrale ontwikkeling en stedenbouwkundige principes (28 maart 2019)
 7. Leegstand en transformatie (4 april 2019)
 8. Duurzaam ontwikkelen en verduurzaming bestaande voorraad (11 april 2019)​
 9. Samenwerkingsvormen bij gebiedsontwikkeling (18 april 2019)​
 10. Beheersing van het projectontwikkelproces (9 mei 2019)​
 11. Grondbeleid en integratiecasus (16 mei 2019)​
 • Examen (28 mei 2019)
 • Presentatie thesis (27 juni of 19 sept. 2019)
 • Excursie en diploma-uitreiking (3 okt. 2019)

Doelgroep

 • Medewerkers van gemeenten, provincies, corporaties, marktpartijen en adviesbureaus die zich bezighouden ruimtelijke/ en gebiedsontwiikkeling.
 • Van de deelnemers aan deze kopstudie wordt verwacht dat ze op basis van hun werkervaring kennis hebben van financiële en juridische aspecten van gebiedsontwikkeling.

Docenten

Alle docenten van Scobe Academy zijn koplopers in hun vakgebied. Ze brengen de actualiteit van hun vakgebied in 

Investering

De masterclasses vinden gedurende 5 maanden iedere donderdag van 9.30 - ca. 16.30 uur plaats. Voorafgaande aan de masterclass krijg je de literatuur en een eventuele huiswerkopdracht toegestuurd. De voorbereiding bedraagt gemiddeld 1 á 2 dagdelen. Gedurende de examentijd en tijdens de afronding van de thesis besteed je hier meer tijd aan. Verder dien je in bezit te zijn van een laptop.

Kosten
€ 3.950,- (excl. btw)* Btw kunt u terugvorderen uit Btw-compensatiefonds BCF. Informeer naar de mogelijkheden bij de administratie van uw organisatie. Bij deze prijs zit inbegrepen:

 • RICS-assessment;
 • Catering;
 • Lesmateriaal is deels bij de prijs inbegrepen, een aantal boeken zijn voor eigen rekening.

* Kosteloos afmelden kan tot 3 weken voor de start van de opleiding, daarna bent u 75% van de kosten verschuldigd. Een vervanger sturen kan altijd.

Resultaat

Naast het Scobe diploma kun je kiezen om op te gaan voor de MRICS-titel. Je maakt daarvoor ten behoeve van een assessmentgesprek drie casusbeschrijvingen: beschrijvingen waarin jouw bijdrage en meerwaarde aan het project centraal staan. Wie het assessment met goed gevolg aflegt, krijgt de MRICS-titel

Startdatum 
dinsdag 3 september 2019
Aantal dagen 
13 dagen
Locatie 
Scobe Academy, Stationsplein 9d, Gouda
Investering? 
De investering voor deze opleiding bedraagt € 3.950,- excl. btw. De kosten voor een eventueel RICS-assessment zijn hierbij inbegrepen. De btw kan verhaald worden op het BCF.

Nieuw talent

Scobe Academy ontwikkelt nieuw talent in de rol van planeconoom en vastgoedjurist. De combinatie van werken en leren, zorgt ervoor dat zij snel de juiste kennis en competenties kunnen inzetten. De opleidingsprogramma's zijn bedoeld voor Hbo'ers en academici met interesse in ruimtelijke ontwikkeling/vastgoed. Deelnemers hebben hun opleiding recent afgerond of hebben al enige werkervaring. De programma's zijn ook bedoeld voor carrièreswitchers.

stel je vraag

Bijscholing

Het werkveld van planeconomen en vastgoedjuristen is sterk in beweging. Scobe Academy biedt u de mogelijkheid om uw kennis actueel te houden door het volgen van een in company workshop of een praktijkgerichte masterclass. Kijk bij ons aanbod masterclasses, in company trainingen of mail uw specifieke vraag.

stel je vraag

Carrièreswitch

Scobe Academy stelt u in staat op een effectieve en snelle manier kennis en vaardigheden eigen te maken op het gebied van planeconomie, vastgoedjuridica. Bekijk onze opleidingen of stel uw specifieke opleidingsvraag.

stel je vraag