MRICS-titel via Scobe Academy

Via Scobe Academy kun je je MRICS titel halen.

Scobe Academy is door RICS aangemerkt als kwalitatief hoogwaardige opleiding en daarmee aangemerkt als zogenaamde 'tweede opleiding'. Dat betekent dat je RICS-lid kunt worden als je vijf jaar relevante werkervaring hebt en de 'opleiding Planeconomie en Vastgoedrecht', of de 'opleiding Projectontwikkeling' hebt gevolgd. In andere gevallen is tien jaar relevante werkervaring vereist.

Scobe Academy heeft een samenwerking met Royal Institute of Chartered Surveyors (RICS). Bij Scobe Academy maak je een sterke inhoudelijk opstap naar het RICS-lidmaatschap. Wij stomen je klaar voor de 'senior route' naar het  RICS-lidmaatschap.

Als toonaangevend instituut voor vastgoedprofessionals met 120.000 leden wereldwijd, bevordert RICS, in het algemeen belang, het integer en professioneel handelen van haar leden door middel van normen voor opleidingen, beroepsuitoefening en gedragscodes, die worden gehandhaafd door onafhankelijk tuchtrecht.

MRICS is een internationaal erkende titel die zowel in Nederland als bij internationale contacten de communicatie in de vastgoedwereld vergemakkelijkt. Je bent lid van een vereniging met ca 120.000 leden in 146 landen.

"RICS bevordert en handhaaft de hoogste professionele kwalificaties en standaarden in de ontwikkeling en het beheer van grond, vastgoed, bouw en infrastructuur"

 

Wat heb je aan RICS?

Door lid te zijn (Member) van RICS mag je de MRICS titel achter je naam plaatsen. Die naam staat voor inhoudelijk en kritisch hoogstaand kennisniveau en ethisch verantwoord handelen. MRICS is een kwaliteitslabel waar binnen de RO- en vastgoedwereld een steeds grotere waarde aan wordt toegekend.

Op You tube staan filmpjes met daarin de waarde van RICS. Kijk hier om te beginnen.

Continue professionele ontwikkeling

"Continuing professional development (CPD) is a commitment by members to continually update their skills and knowledge in order to remain professionally competent. All our members must undertake and record online a minimum of 20 hours of CPD activity each calendar year".

Kijk voor huidige evenementen in de kalender

Aanmeldingsprocedure en professieveld

Om lid te worden van RICS is een aantal toelatingsroutes beschikbaar. Dit noemt RICS het 'Assessment of Professional Competence', kortweg APC. Klik hier voor meer informatie.

Scobe Academy kan je helpen deze senior route goed voor te bereiden. Nadat je met goed gevolg je final assessment hebt afgelegd, wordt je verkozen tot Professional Member van de RICS en heb je recht op de titel MRICS achter jouw naam. Geef bij aanvang van de Scobe-opleiding aan of je wilt opgaan voor de MRICS titel en we helpen je op weg.

Deze en meer informatie is ook terug te lezen op de site van RICS

Mocht je nog vragen over bovenstaande hebben, bel of mail gerust met Marjolein Vos van Scobe Academy op 06 51 62 97 37. Je kunt ook direct contact met RICS opnemen.

Topdocenten die je brengen tot de kern van de vraag