Voor wie?

Scobe Academy richt zich op medewerkers die hun organisatie een stap verder willen helpen met planeconomische en vastgoedjuridische kennis. Kennis die nodig is om op een gedegen wijze gebieden en projecten te ontwikkelen.

Het gaat om medewerkers en managers die vakinhoudelijke kennis willen combineren met een integrale aanpak en overzicht over het gehele proces, met een proactieve houding en ondernemerschap.

Opleidingen voor nieuw talent of carrièreswitcher

Voor nieuw talent en carrièreswitchers biedt Scobe opleidingsprogramma's. Een programma bestaat uit drie delen: specifieke vakinhoudelijke kennis, kennis van de context van een vakgebied en training van de benodigde competenties. De deelnemer combineert zijn opleiding met een baan en wordt op zijn werkplek gecoacht door een interne of externe coach. Deze mix zorgt voor een versnelde ontwikkeling tot planeconoom of vastgoedjurist. Nieuwe medewerkers zijn recent afgestudeerde Hbo'ers of academici of mensen met beperkte werkervaring. Carrièreswitchers hebben ervaring binnen een ander vakgebied en maken een overstap naar planeconomie, vastgoedrecht of parkeermanagement.

Scobe Academy heeft ruime ervaring met het ontwikkelen van nieuw talent. Wij weten over welke kennis en kunde kandidaten in aanleg moeten beschikken om uit te kunnen groeien tot een succesvolle medewerker. Dit stimuleren wij met praktische oefeningen en learning on the job.

Bomvolle seminars voor de experts en koplopers in het vakgebied

Gebiedsontwikkeling is sterk in beweging. Als gevolg van de crisis op de grond- en vastgoedmarkt oriënteren overheid en marktpartijen zich op een nieuwe rol in de ruimtelijke ordening. De ruimtelijke opgave verandert van grootschalige uitleg naar binnenstedelijke (her-)ontwikkeling en ontwikkelingen op de millimeter. Alle instrumenten moeten uit de kast worden gehaald. De mogelijkheden van wet- en regelgeving, fiscaliteit en taxatie moeten worden benut. Deze en andere ontwikkelingen stellen u voor nieuwe vraagstukken. Om hier een passend antwoord op te geven, is het nodig uw kennis up to date te houden.

Scobe biedt u hiervoor Bomvolle dagen. Dit zijn leerzame, intensieve en inspirerende dagen over specifieke thema's op het gebied van vastgoedrecht, planeconomie en andere specifieke onderwerpen. Geleid en begeleid door de meest ervaren professionals van Nederland.

Bart Gubbels (Provincie Limburg)

De opleiding “Planeconomie en Vastgoedrecht” is intensief en van kwalitatief hoog niveau. De masterclasses worden verzorgd door verschillende professionals met veel inhoudelijke kennis alsook ruime praktijkervaring. Naast de inhoudelijke componenten worden ook veel praktijkvoorbeelden behandeld. Zo komen vraagstukken waar ontwikkelaars en overheden zich mee geconfronteerd zien, tijdens de colleges aan de orde en worden door de groep besproken. Daarbij is ook voldoende ruimte om eigen casussen in te brengen.

Nieuw talent

Scobe Academy ontwikkelt nieuw talent in de rol van planeconoom en vastgoedjurist. De combinatie van werken en leren, zorgt ervoor dat zij snel de juiste kennis en competenties kunnen inzetten. De opleidingsprogramma's zijn bedoeld voor Hbo'ers en academici met interesse in ruimtelijke ontwikkeling/vastgoed. Deelnemers hebben hun opleiding recent afgerond of hebben al enige werkervaring. De programma's zijn ook bedoeld voor carrièreswitchers.

stel je vraag

Bijscholing

Het werkveld van planeconomen en vastgoedjuristen is sterk in beweging. Scobe Academy biedt u de mogelijkheid om uw kennis actueel te houden door het volgen van een in company workshop of een praktijkgerichte masterclass. Kijk bij ons aanbod masterclasses, in company trainingen of mail uw specifieke vraag.

stel je vraag

Carrièreswitch

Scobe Academy stelt u in staat op een effectieve en snelle manier kennis en vaardigheden eigen te maken op het gebied van planeconomie, vastgoedjuridica. Bekijk onze opleidingen of stel uw specifieke opleidingsvraag.

stel je vraag