Planeconomie & Vastgoedrecht

Rol van de projectontwikkelaar

Wanneer? 
donderdag 18 november 2021
donderdag 24 november 2022
Waar? 
Scobe Academy, Gouda
Investering? 

€ 295,- excl. btw, terugvorderbaar uit het Btw-compensatiefonds (BCF).

Lesmateriaal en catering zijn inbegrepen. Kosteloos afmelden kan tot 3 weken voor start masterclass, daarna ben je 75% van de kosten verschuldigd. Een vervanger sturen kan altijd.

Inhoud

Het projectontwikkelproces

In de ochtend staat de rol van de projectontwikkelaar binnen een project centraal. Aanvullend gaan we in op het innemen van toekomstige grondposities en aankoop van gebouwen, financiering en het bepalen en beheersen van een aanvaardbaar risico: welk perspectief is er en hoe wordt geanticipeerd op de volgende crisis? Tot slot zetten we de werkwijze van een gemeente hier tegenover. Op welke manier kun je je hiertoe verhouden en wat kunnen we van hen leren? 

Gezondheid is belangrijk! We bieden daarom vlak voor de startdatum aan jou de keuze om deze opleiding digitaal of fysiek bij te wonen. Onze cursusruimte is uiteraard volledig coronaproof ingericht.

Programma

9.30 uur: start

Het projectontwikkelproces

  1. De business case vanuit het projectontwikkelingsperspectief.
  2. Aanvullend gaan we in op het innemen van toekomstige grondposities en aankoop van gebouwen, de financiering.
  3. Bepalen en beheersen van het risico.

12.30 - 13.00 uur: lunch

Docenten

Doelgroep

Deze masterclass  is met name bedoeld voor (aankomend) planeconomen, vastgoed- en RO-juristen en projectleiders. Ze zoeken naar verdieping in hun werk of staan op het punt een functieswitch te maken en willen zich verdiepen in deze materie. Voor alle partijen is het van belang om voldoende kennis (van elkaar) in huis te hebben om op een verantwoorde manier projecten te kunnen aansturen.

Leerdoelen

 

  • Je kan een opzet van een business case voor de gebiedsontwikkeling maken vanuit een planeconomisch perspectief en vanuit de projectontwikkelaar