Wiert Leistra

Functie 
Advocaat
Specialisatie 
Overheids- en vastgoedrecht.
CV 

Als advocaat staat Wiert cliënten bij in gerechtelijke procedures die gaan over overheidsaansprakelijkheidsrecht. Wiert heeft de afgelopen jaren zowel overheden als gedupeerde burgers bijgestaan, waardoor hij als geen ander weet wat de (grote) belangen van beide partijen zijn in dergelijke procedures.

Wiert is na zijn rechtenstudie aan de Radboud Universiteit begonnen als advocaat bij het kantoor Dirkzwager. Hij werkte daar in zaken omtrent civielrechtelijke projectontwikkeling, ruimtelijk bestuursrecht én het overheidsaansprakelijkheidsrecht. Als snel ontdekte Wiert dat hij – naast het adviseren van zijn cliënten – bijzonder veel plezier haalt uit het geven van lezingen en seminars. In de afgelopen jaren heeft Wiert veel lezingen gegeven over verschillende onderwerpen, waaronder overheidsaansprakelijkheidsrecht, onrechtmatig grondgebruik en andere actuele bestuurs- en vastgoedrechtelijke onderwerpen. Verder volgde Wiert met succes de specialisatieopleiding “leergang onteigeningsrecht” bij het Centrum voor Postacademisch Onderwijs in Nijmegen.

In 2016 besloot Wiert om samen met zijn compagnon Thijs Liebregts een eigen advocatenkantoor te starten in het overheids- en vastgoedrecht. LiebregtsLeistra Advocaten is inmiddels uitgegroeid tot een specialistisch kantoor met een team van 11 advocaten en juridisch medewerkers.