Opleidingen

Scobe Academy biedt opleidingsprogramma's voor planeconomen, projectleiders, project- en gebiedsontwikkelaars, vastgoedjuristen, assetmanagers en managers van maatschappelijk vastgoed.

De Crisis Voorbij

Er is een blijvende en weer stijgende behoefte aan planeconomische en juridische kennis. De economie groeit weer. Ook trekt de huizenmarkt aan. Dit brengt nieuwe ruimtegebruiksvragen met zich mee. De kennisvraag die daarbij hoort ontwikkelt zich net als de transitie van de stad: van uitleglocaties naar binnenstedelijke (organische) herontwikkeling en transformatie. Planeconomen en RO- en vastgoedjuristen krijgen vaker een breder takenpakket. Meer transitie dus, maar ook meer aandacht voor het bestaande bezit, de `assets´, van de gemeente. Er ontstaat zo een behoefte aan nieuwe en meer up-to-date kennis.

Docenten

De docenten van Scobe Academy zijn koplopers in hun vakgebied. Zij brengen de nieuwste kennis met zich mee. De opleidingen en cursussen zijn daarmee altijd actueel en vernieuwend.

Resultaat

Als je je studie aan Scobe Academy hebt afgerond

  • mag je je echt een gebiedsontwikkeling professional noemen
  • je ontvangt een door de markt erkend en gewaardeerd diploma of certificaat wat een voordeel is als je in deze sector wilt gaan werken
  • je hebt een eigen divers netwerk gevormd door echt te hebben samengewerkt met je medecursisten
  • je kunt verschillende financiele en juridische ontwikkelingen plaatsen, duiden en zelf aanpakken. Je weet wat je zelf kunt en waar je anderen bij nodig hebben
  • je hebt veel inspiratie opgedaan en gaat ook een bijdrage leveren aan kennis delen en kennis ontwikkelen.

Lees hieronder verder over alle opleidingen

Douwe Oosterkamp (gemeente Hoogezand-Sappemeer)

 Ik vond het een hele leuke opleiding en heb geen moment ‘last’ gehad van de reistijd/-afstand, de opleiding was het zeker waard.

Tijdens de opleiding werd door een aantal docenten aangegeven dat de opleiding bedoeld was voor planeconomen. Ik vind dat de opleiding breder geprofileerd kan worden; ik denk dat deze opleiding voor veel projectleiders waardevol kan zijn voor het verkrijgen van een bredere ‘kennisondergrond’. Ik heb hem binnen Midden-Groningen dan ook al bij een aantal collega’s aangeprezen.

Nieuw talent

Scobe Academy ontwikkelt nieuw talent in de rol van planeconoom en vastgoedjurist. De combinatie van werken en leren, zorgt ervoor dat zij snel de juiste kennis en competenties kunnen inzetten. De opleidingsprogramma's zijn bedoeld voor Hbo'ers en academici met interesse in ruimtelijke ontwikkeling/vastgoed. Deelnemers hebben hun opleiding recent afgerond of hebben al enige werkervaring. De programma's zijn ook bedoeld voor carrièreswitchers.

stel je vraag

Bijscholing

Het werkveld van planeconomen en vastgoedjuristen is sterk in beweging. Scobe Academy biedt u de mogelijkheid om uw kennis actueel te houden door het volgen van een in company workshop of een praktijkgerichte masterclass. Kijk bij ons aanbod masterclasses, in company trainingen of mail uw specifieke vraag.

stel je vraag

Carrièreswitch

Scobe Academy stelt u in staat op een effectieve en snelle manier kennis en vaardigheden eigen te maken op het gebied van planeconomie, vastgoedjuridica. Bekijk onze opleidingen of stel uw specifieke opleidingsvraag.

stel je vraag