Provincies zijn bezig met de uitwerkingen van de Kamerbrief ‘Water en bodem sturend in de ruimtelijke ordening. Hoe ver zijn zij? Een inventarisatieronde bij Friesland, Gelderland en Zuid-Holland. Wat kunnen we ervan leren?
Vijf Europese landen, waaronder Nederland, hebben in 2023 een voorstel ingediend om Europees de productie, handel en het gebruik van deze stoffen zoveel mogelijk te beperken.
Wat zijn de aandachtspunten voor de verbetering van de (grond)waterkwaliteit?
Bodem
maandag 15 juli 2024
De (grond)waterkwaliteit in Nederland is nog onvoldoende aldus de Inspectie Leefomgeving en Transport. Verhoging van de kosten, schade aan natuur en gezondheid zijn het gevolg.
Rioolwaterzuivering als energiehub | interview met Iris Adriaansen van Waterschap Brabantse Delta
Bodem
Duurzame gebiedsontwikkeling
donderdag 11 juli 2024
Duurzame gebiedsontwikkeling vindt ook steeds meer haar weg naar het waterschap. Iris Adriaansen brengt dat in de praktijk bij Waterschap Brabantse Delta.
Wat betekent het hoofdlijnenakkoord nieuwe coalitie voor bodem en water in de praktijk?
Bodem
dinsdag 18 juni 2024
Het is alweer een maand geleden dat het hoofdlijnenakkoord van het kabinet Schoof 1 verscheen. Het is vanuit bodem een beetje stil. Hierbij dan toch een aantal overdenkingen.
Australisch onderzoek naar aanwezigheid van illegale drugs in slib(producten)
Bodem
dinsdag 18 juni 2024
Illegale en farmaceutische drugs worden beschouwd als opkomende zorgwekkende verontreinigingen, en er is veel onderzoek gedaan naar het beoordelen van hun voorkomen in afvalwater.
Dat PFAS zeer schadelijk stoffen omvat weten we allang. Tevens zijn we al lange tijd bezig om materiaal te reinigen van PFAS. Echter gaat dat langzaam en is het zeker niet 100%.