Met regelmaat schrijven wij artikelen over alle highlights binnen ons vakgebied.
Laatste stand Wet Markt en Overheid
Asset Management Gemeentelijk Vastgoed
vrijdag 30 augustus 2024
De Rijksoverheid werkt al langere tijd aan een wijziging van de Wet M&O. Dit duurt langer dan in eerste instantie werd verwacht aangezien de geplande wetswijziging inmiddels tweemaal is uitgesteld.
Intensiever gebruik bestemming valt onder ‘afwijking Wvg’
Planeconomie & Vastgoedrecht
donderdag 29 augustus 2024
De gemeente Arnhem wil bij de Spoorzone Arnhem-Oost de bebouwing intensiveren. Via artikel 2 en 5 Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) besluit de Raad om het gebied aan te wijzen als gronden waar de Wvg van toepassing is.
Geen tijd, geen geld maar wél transformeren: Hoe werkt de concessie?
Planeconomie & Vastgoedrecht
Woningcorporaties
donderdag 29 augustus 2024
WBV Poortugaal is een kleine woningcorporatie. Zij willen circa 100 woningen slopen en 150 woningen terugbouwen. Het gaat daarbij om ongeveer 2/3 van het totale aantal woningen, 1/3 zijn dus marktwoningen.
Door de toenemende vergrijzing, het tekort aan zorgplekken en het beleid van de Rijksoverheid wonen senioren langer thuis. Dit betekent dat het aantal huurders met symptomen van dementie ook toeneemt.
Het gebrek aan locaties voor mobiele antennes is een overheidstaak; wat vind jij?
Asset Management Gemeentelijk Vastgoed
donderdag 29 augustus 2024
Daken van (hoge) woningen zijn altijd al multifunctioneel geweest. Vroeger werden ze versierd door tv-antennes, later door schotels en de laatste jaren ook door zendmasten voor mobiele netwerken.
Provincies zijn bezig met de uitwerkingen van de Kamerbrief ‘Water en bodem sturend in de ruimtelijke ordening. Hoe ver zijn zij? Een inventarisatieronde bij Friesland, Gelderland en Zuid-Holland. Wat kunnen we ervan leren?
Vijf Europese landen, waaronder Nederland, hebben in 2023 een voorstel ingediend om Europees de productie, handel en het gebruik van deze stoffen zoveel mogelijk te beperken.
“Warmtenetten zijn financieel fiasco voor energiebedrijven” schreef het FD op 30 juli 2024. De gevolgen zijn dramatisch. Was de Wet collectieve warmte van voormalig minister Jetten dan toch een goed idee?