Woningcorporaties

Aedes geeft nieuwe kaders permanente educatie voor bestuurders

donderdag 5 januari 2023

Op het verenigingscongres van 24 november 2022 van Aedes is besloten om de systematiek van de Permanente Educatie (PE punten) te vereenvoudigen. Per 1 januari 2023 is de portal permanente educatie dan ook gestopt. In het artikel op de website van Aedes lees je over de vereenvoudigde afspraken over PE. Bestuurders moeten nu zelf organiseren dat ze vakbekwaam zijn, beroepsontwikkeling bijhouden en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.

 

Onderwerpen die dit jaar hoog op de agenda staan bij Woningcorporaties zijn duurzaamheid, betaalbaarheid en circulariteit. Lees hieronder meer over de opleidingen die Scobe voor jou en het bestuur klaar heeft staan om de Woningcorporaties toekomstbestendiger te laten zijn:

Duurzame gebiedsontwikkeling: de gebiedsgerichte aanpak

De puzzel wordt steeds lastiger; betaalbaarheid van woningen, de stijgende energieprijzen, inflatie, klimaat- en stikstofvraagstukken, duurzaamheidsambities met minder budget. In de vijfdaagse opleiding duurzame gebiedsontwikkeling worden de onderwerpen klimaatadaptatie, energietransitie en circulariteit  behandeld. We gaan in op huidige technische ontwikkelingen, bespreken en behandelen een businesscase en kijken naar juridische eisen en mogelijkheden. Je leert tevens (nog beter) samenwerken, een onderwerp dat bij duurzame gebiedsontwikkeling ontzettend belangrijk is. 

Circulair: de verdieping

Er wordt al druk gewerkt aan het doorontwikkelen van een circulaire toekomst. We kunnen nu al naar lijstjes met producten die een hoge (MPG) impact hebben en in het bouwproces stikstof uitstoot verminderen. Van deze praktijkervaring kan je nu al profiteren, ook als het om renovatie gaat. Met deze masterclasses (totaal twee dagen) zorgen we dat jouw basis binnen circulariteit verder wordt verstevigd, zodat jij binnen jouw woningcorporatie de effectiviteit kan vergroten en aansturen.

Zin om kennis in 2023 te verbreden en duurzame doelen te halen?

Natuurlijk zijn deze opleidingen niet alleen interessant voor bestuurders. Een bijkomend voordeel is dat bestuurders PE-punten behalen. Ben jij actief betrokken bij deze ontwikkelingen en wil jij het verschil gaan maken? Meld je dan aan door hierboven op de titels van de opleidingen te klikken.

Wil je meer weten over deze opleidingen?

Neem gerust contact met ons op via 0182244547. Onze adviseurs staan voor je klaar.