Ram, ir. T. (Theo)

 
Functie 
Senior adviseur grondbeleid & gebiedsexploitatie
Specialisatie 
Grondbeleid, risicomanagement
CV 

Het is inmiddels 18 jaar geleden dat ik het vakgebied van de planeconomie ben “ingerold”. In al die jaren heb ik veel ervaring opgedaan en ben ik steeds enthousiaster geworden over dit mooie werkveld. Ik deel mijn kennis dan ook graag met mijn opdrachtgevers, maar ook door het geven van gastcolleges en cursussen. De afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd in het formuleren en implementeren van (strategisch) grondbeleid, het opstellen van risicoanalyses voor ruimtelijke projecten en projectportefeuilles, en het adviseren op het gebied van strategische investeringsbeslissingen en complexe ruimtelijke ontwikkelingen. Daarnaast wordt ik regelmatig gevraagd als inhoudelijk deskundige bij rekenkameronderzoek naar gemeentelijk grondbeleid en benik sinds 2010 projectleider van de landelijke “Benchmark Grondbedrijfstaken”.

Ruud van Marle (gemeente Medemblik)

Heel mooie introductiecursus. Goed voor mensen die zich met hun organisatie aan het oriënteren zijn hoe het vastgoed professioneler aan te gaan pakken. Het geeft een mooi breed perspectief op vastgoed en vastgoedmanagement. Alle facetten komen aan de orde. Ik kan hem zo aanbevelen.

Nieuw talent

Scobe Academy ontwikkelt nieuw talent in de rol van planeconoom en vastgoedjurist. De combinatie van werken en leren, zorgt ervoor dat zij snel de juiste kennis en competenties kunnen inzetten. De opleidingsprogramma's zijn bedoeld voor Hbo'ers en academici met interesse in ruimtelijke ontwikkeling/vastgoed. Deelnemers hebben hun opleiding recent afgerond of hebben al enige werkervaring. De programma's zijn ook bedoeld voor carrièreswitchers.

stel je vraag

Bijscholing

Het werkveld van planeconomen en vastgoedjuristen is sterk in beweging. Scobe Academy biedt u de mogelijkheid om uw kennis actueel te houden door het volgen van een in company workshop of een praktijkgerichte masterclass. Kijk bij ons aanbod masterclasses, in company trainingen of mail uw specifieke vraag.

stel je vraag

Carrièreswitch

Scobe Academy stelt u in staat op een effectieve en snelle manier kennis en vaardigheden eigen te maken op het gebied van planeconomie, vastgoedjuridica. Bekijk onze opleidingen of stel uw specifieke opleidingsvraag.

stel je vraag