Cursus Duurzame Gebiedsontwikkeling

Inhoud

Nieuwe wet- en regelgeving, het Klimaat- en Energieakkoord, de Sustainable Development Goals en de gevolgen van de opwarming van onze planeet, zoals extreem weer, zorgen ervoor dat verduurzaming hoog op de agenda van vele gemeenten en provincies staat. Maar de praktische vertaling ontbreekt vaak nog.

Tijdens deze opleiding, bestaande uit 4 masterclasses, krijg je een overzicht van de regelgeving, kosten en opbrengsten en krijg je praktische tips die een zo hoog mogelijk maatschappelijk rendement opleveren. Tevens leer je duurzaamheidsaspecten verwerken in een businesscase afkomstig uit de beroepspraktijk van gemeenten en provincies. 

Waarom deelnemen?

+ Praktijkgerichte opleiding met duidelijke handvatten
+ Interactief programma
+ Kleine groepen en persoonlijke aandacht
+ Vertaalslag van beleid naar de financiële en juridische realiteit
+ Docenten gespecialiseerd in duurzaamheid
+ Mogelijkheid tot samenstellen eigen programma
+ Inspirerende locatie met duurzame catering
+ Netwerken en kennisdelen met andere professionals
+ Interdisciplinariteit: techniek, financiën en juridica komen samen
 

Programma

De cursus Duurzame Gebiedsontwikkeling bestaat uit een reeks van 4 masterclasses. De cursus vindt plaats bij The Green House (nabij station Utrecht). Er zijn slechts 15 plekken beschikbaar, dus reserveer snel jouw plek. De masterclasses zijn ook apart te boeken. Meer informatie over de losse masterclasses is te vinden op onderstaande links.

1. Realiseren duurzame gebiedsontwikkeling: wie heb je nodig?

2. Energietransitie: financiële en juridische gevolgen

3. Rekenen aan gasloos bouwen: bestaande bouw en nieuwbouw

4. Circulaire economie: consequenties grond- en opstalexploitatie

Cursusdagen

Donderdag 20 december 2018
Dinsdag 15 januari 2019
Dinsdag 29 januari 2019
Dinsdag 12 februari 2019

Docenten

Masterclass 1. Realiseren duurzame gebiedsontwikkeling
Marleen Sanders-Kaiser (Twynstra & Gudde)

Masterclass 2. De energietransitie: financiële en juridische gevolgen
Ferdinand Michiels (Over Morgen)
Fanauw Hoppe (AT Osborne)
Arjen van der Meer (BAM Energy Systems)

Masterclass 3. Rekenen aan gasloos bouwen
Dick van 't Slot (DWA)
Martijn Kooiman & Nick van Lenthe (PAS)

Masterclass 4. Circulaire economie: consequenties voor de grond- en opstalexploitatie
Jasper Flapper (Antea Group)
Paul Jansen (
Horyzon)
Fanauw Hoppe (AT Osborne)

Deelnemers

Aan deze opleiding kunnen maximaal 15 personen deelnemen. Deelnemers zijn met name actief bij decentrale overheden (gemeenten en provincies) binnen gebiedsontwikkeling en de gebouwde omgeving. Denk hierbij aan projectleiders, omgevingsmanagers, programmaregisseurs, managers duurzaamheid, adviseurs, planologen, beleidsmedewerkers, planeconomen en vastgoedjuristen.

Investering

De gehele cursus duurt 8 weken en bestaat uit 4 masterclasses. De colleges vinden iedere twee weken op donderdag plaats. Voor iedere masterclass krijg je literatuur en een eventuele huiswerkopdracht toegestuurd. Ook dien je in bezit te zijn van een laptop voor de masterclass Rekenen aan gasloos bouwen.

De investering voor de vierdaagse opleiding bedraagt € 2.350,-. Je kunt ook je eigen pakket samenstellen met 2 of 3 masterclasses of kiezen voor een losse masterclass. Een overzicht van de prijzen (excl. btw):

4 masterclasses € 2.350,-
3 masterclasses € 1.850,-
2 masterclasses € 1.350,-
1 masterclass € 695,-.   

De btw kan worden teruggevorderd uit het Btw- compensatiefonds (BCF) als je bij een gemeente of provincie werkzaam bent. Informeer naar de mogelijkheden bij de administratie van de eigen organisatie. Wanneer je met een collega komt krijg je €100,- korting op het totaalbedrag. Lesmateriaal en catering zijn bij de prijs inbegrepen. Kosteloos afmelden kan tot 3 weken voor de start van de opleiding, daarna bent u 75% van de kosten verschuldigd. Een vervanger sturen kan altijd.

Resultaat

  • Je bent in staat een strategie te formuleren die de uitvoering van beleid verbetert.  
  • Je leert hoe duurzaam beleid, op een zo fiscaal optimaal mogelijke wijze, verwerkt wordt in de gebiedsexploitatie. 
  • Aan het eind van de opleiding hebben deelnemers nieuwe inzichten, rekenmodellen en praktische tips gekregen om beleid uit te voeren en tegelijkertijd te kunnen verbeteren. 

 

Nieuw talent

Scobe Academy ontwikkelt nieuw talent in de rol van planeconoom en vastgoedjurist. De combinatie van werken en leren, zorgt ervoor dat zij snel de juiste kennis en competenties kunnen inzetten. De opleidingsprogramma's zijn bedoeld voor Hbo'ers en academici met interesse in ruimtelijke ontwikkeling/vastgoed. Deelnemers hebben hun opleiding recent afgerond of hebben al enige werkervaring. De programma's zijn ook bedoeld voor carrièreswitchers.

stel je vraag

Bijscholing

Het werkveld van planeconomen en vastgoedjuristen is sterk in beweging. Scobe Academy biedt u de mogelijkheid om uw kennis actueel te houden door het volgen van een in company workshop of een praktijkgerichte masterclass. Kijk bij ons aanbod masterclasses, in company trainingen of mail uw specifieke vraag.

stel je vraag

Carrièreswitch

Scobe Academy stelt u in staat op een effectieve en snelle manier kennis en vaardigheden eigen te maken op het gebied van planeconomie, vastgoedjuridica. Bekijk onze opleidingen of stel uw specifieke opleidingsvraag.

stel je vraag