dinsdag 7 januari 2020

Janneke Cuijlits (gemeente Veldhoven): “Ik ben een betere gesprekspartner aan tafel”

“In december 2017 reageerde ik spontaan op de vacature “tijdelijke klus planeconoom”. Na jaren actief te zijn geweest in de dienstverlening dacht ik, kijken of mijn rekencompetenties nog voldoende ontwikkeld zijn. Want dat is het plaatje wat me geschetst werd wat het werk van planeconoom inhield. Veel rekenen. Nu, bijna 2 jaar verder weet ik wel beter. Ik was dan ook blij dat ik de mogelijkheid kreeg de opleiding “Vastgoedrecht en Planeconomie” bij Scobe afgelopen jaar te mogen volgen. Het was aan alle kanten een sprong in het diepe maar wat heb ik veel geleerd! Ik weet nu veel meer over gebiedsontwikkeling, contracteren met de overheid, rol van de gemeente, wetgeving, fiscaliteit, …. en de vennootschapsbelasting.

Ik ben er nog lang niet, maar durf wel te zeggen dat ik meer gesprekspartner ben aan diverse tafels. Ik heb mij verdiept in de basiskennis en zelf een stap dieper. Ik worstel soms nog met de materie, maar ook mensen die al lang in het vakgebied zitten worstelen soms nog. Alles blijft veranderen, regels, wetgeving, rol gemeente en de politiek. Allemaal invloeden die het maken dat je je moet blijven ontwikkelen. Ik heb de opleiding als zeer leerzaam ondervonden en ook het schrijven van de thesis. Ik hoop me vanuit grondexploitatie voor de organisatie verder te mogen ontwikkelen in het onderwerp vennootschapsbelasting. We, gemeente Veldhoven, hebben nog niet alle wijsheid in pacht maar ik heb er alle vertrouwen in dat we alleen maar beter worden. Het heeft mij als mens wijzer gemaakt en als planeconoom in de gemeente Veldhoven een sterke speler die haar rol met deze bagage beter kan pakken. Mijn persoonlijke dank daarvoor.”

Op 2 april 2020 start de opleiding Planeconomie & Vastgoedrecht weer. Met deze opleiding op post-hbo niveau, bestaande uit 20 masterclasses en het maken van een afstudeeropdracht, maak je het verschil door vakinhoudelijke kennis naar een hoger niveau te tillen en complexe vraagstukken eigen te maken.

Meer informatie? Neem contact op met opleidingsadviseur Marjolein Vos via info@scobe.nl of 0182-244547.