Duurzame gebiedsontwikkeling

Interview adviseur grondzaken specialisatie duurzame energie, gemeente Utrecht

donderdag 23 februari 2023

Vanuit de gemeente Utrecht heeft een adviseur grondzaken specialisatie duurzame energie verschillende masterclasses op het gebied van duurzame gebiedsontwikkeling gevolgd. In dit interview deelt hij zijn ervaringen. 

Waarom ben je verschillende masterclasses op het gebied van duurzame gebiedsontwikkeling gaan volgen bij Scobe?

Vanwege mijn nieuwe functie. Ik wist nog te weinig van het specialisme energietransitie. Ik wilde planeconomie en grondzaken beter begrijpen, maar ook gelijk de link maken met de energietransitie maken, omdat ik dit voor mijn functie nodig heb. Ik wilde een opstartcursus om gelijk goed op de hoogte te zijn van wat er allemaal speelt. 

Waarom Scobe?

Ik heb goed onderzoek gedaan en daar kwam Scobe heel goed naar voren. Heb er een kleine studie van gemaakt, bestandje gemaakt en Scobe was het meest compleet, goede recensies en precies wat ik zocht. Scobe staat heel goed aangeschreven op het gebied van Gebiedsontwikkeling. 

Voldeed de inhoud aan je verwachtingen?

De inhoud van de masterclasses vond ik heel goed en het waren leuke inhoudelijke dagen met zeer relevante onderwerpen. Aan de inhoud zou ik niks veranderen, was echt goed. Mijn kennis is absoluut vergoot en tijdens vergaderingen op mijn werk kan ik daarom ook veel meer inbrengen. De casussen tijdens de masterclass hadden van mij niet echt gehoeven. Leuk om te doen dat wel, we gingen dan soms zelf even aan het werk. Voor mij had dit niet perse in de masterclass gehoeven, ik hou het liever klassikaal en bespreek de casussen liever meteen in plaats van zelf aan de slag te gaan. 

En de docenten?

Die waren heel goed en behulpzaam. Alle docenten vond ik kundig en fijn. 

Zou je iemand anders de masterclasses aanraden?

Deze cursus zou ik zeker aanraden en jullie moeten hem ook absoluut blijven geven. De functies op het gebied van de energietransitie zullen ook alleen maar toenemen en vandaar ook de vraag naar dit soort opleidingen. Mensen werkzaam binnen de gebiedsontwikkeling en de mensen werkzaam binnen de energietransitie hebben elkaar nodig. Dit komt heel mooi samen tijdens deze cursus.