Planeconomie & Vastgoedrecht

Stedenbouwkundige principes en oefencasus

Wanneer? 
dinsdag 30 januari 2024 - 09.30 uur tot 16.30 uur
donderdag 13 juni 2024 - 09.30 uur tot 16.30 uur
dinsdag 21 januari 2025 - 09.30 uur tot 16.30 uur
Waar? 
Büchnerweg 7, Gouda
Investering? 

€ 695,- excl. btw. Btw is veelal terug te vorderen uit het BTW-compensatiefonds als je bij de overheid werkt.

Lesmateriaal en catering zijn inbegrepen. Kosteloos afmelden kan tot 3 weken voor start masterclass, daarna ben je 75% van de kosten verschuldigd. Een vervanger sturen kan altijd.

Inhoud

Stedenbouw

In de ochtend wordt een inleiding gegeven op het thema stedenbouw en welke rol de stedenbouwkundige aanneemt binnen een project. Aan de hand van een concrete casus wordt inzicht geboden in het proces van rekenen en tekenen. Verder laten we zien hoe je met stedenbouw gebieden kunt inrichten en met welke aspecten je rekening moet houden om een project haalbaar te maken.

Integratiecasus

In de middag komt alle opgedane kennis uit de voorgaande masterclasses samen in een integratiecasus. Alle behandelde onderwerpen komen nog eens langs om een totaalbeeld van het programma te krijgen.

 

Programma

9.30 uur: start

1 Kansen voor kwaliteit: de actuele opgaven

2 Rol van de stedenbouwkundige

3 Hoe gaat de ontwerper te werk: kijkje in de keuken

12.15 - 13.00 uur: lunch

4 Koppeling met  financiën

5 Proces van rekenen en tekenen

16.30 uur: afsluiting

Docenten

Doelgroep

Deze masterclass  is met name bedoeld voor (aankomend) planeconomen, vastgoed- en RO-juristen en projectleiders (hbo/wo niveau). Ze zoeken naar verdieping in hun werk of staan op het punt een functieswitch te maken en willen zich verdiepen in deze materie. Voor alle partijen is het van belang om voldoende kennis (van elkaar) in huis te hebben om op een verantwoorde manier projecten te kunnen aansturen.

Deze masterclass is op hbo-niveau. 

Leeropbrengsten

  • Je kent de taken en verantwoordelijkheden van de stedenbouwkundige en hebt voldoende kennis van het vakgebied om het gesprek aan te gaan;
  • Je schrijft een plan van aanpak voor een optimaal financieel resultaat waarbij rekening wordt gehouden met de randvoorwaarden van juristen, civieltechnische en stedenbouwkundigen;
  • Je legt bij je adviezen uit waar je onzekerheden zitten en licht toe hoe je hiermee om bent gegaan;
  • Door de oefencasus kun je eerder opgedane kennis aan elkaar koppelen en laten bezinken.