Woningcorporaties

Nieuwe woningen in Zelhem: Vervanging en uitbreiding in de Oranjewijk

donderdag 29 juni 2023

ProWonen viert opnieuw een mooi moment in Zelhem, waar ze 32 woningen vervangen door 38 nieuwe woningen vanwege de grote vraag naar woningen in de Oranjewijk. De advertenties voor deze woningen hebben een overweldigend aantal reacties opgeleverd, met meer dan 340 geïnteresseerden voor de gezinswoningen en bijna 380 reacties voor de gelijkvloerse woningen. Uiteindelijk zullen 22 van de nieuwe woningen worden verhuurd aan mensen uit Zelhem, terwijl 6 van de oude bewoners naar deze nieuwe woningen zullen verhuizen. De bewoners hopen eind dit jaar de sleutels van hun nieuwe huis te ontvangen.

Bewoners vieren vernieuwing in Zelhemse Oranjewijk
De aankondiging van de plannen was een schok voor veel bewoners, maar ze zijn blij met de vernieuwing. Een officieel moment werd georganiseerd om een hoogtepunt te vieren, waarbij de toekomstige bewoners werden uitgenodigd. Tijdens dit moment spraken de wethouder van de gemeente Bronckhorst, de directeur van Dura Vermeer en de directeur-bestuurder van ProWonen. Daarna werd er symbolisch gemetseld.

         

Voorspoedige realisatie van kwalitatieve woningen
Het bouwproces van de woningen in de Oranjewijk loopt vooruit op de definitieve wetgeving van 2024 met betrekking tot bouwkwaliteit en vergunningverlening. Aannemers, opdrachtgevers en gemeenten werken samen om kwalitatief goede en energiezuinige woningen te realiseren. Dura Vermeer is verantwoordelijk voor de bouw en gebruikt een doordacht bouwconcept dat uitgaat van vooraf gemaakte keuzes en standaard bouwelementen. De bouw verloopt voorspoedig, waarbij in januari gestart is met de voorbereidingen en in april de funderingen zijn gelegd.

 

Bron: https://www.prowonen.nl/over-prowonen/nieuwsberichten/meer-moois-in-zelh...