Cursus Duurzame Gebiedsontwikkeling

Inhoud

Nieuwe wet- en regelgeving, het Klimaat- en Energieakkoord, de Sustainable Development Goals en de gevolgen van de opwarming van onze planeet, zoals extreem weer, zorgen ervoor dat verduurzaming hoog op de agenda van vele gemeenten en provincies staat. Maar de praktische vertaling ontbreekt vaak nog.

Tijdens deze opleiding, bestaande uit 4 masterclasses, krijg je een overzicht van de regelgeving, kosten en opbrengsten en krijg je praktische tips die een zo hoog mogelijk maatschappelijk rendement opleveren. Tevens leer je duurzaamheidsaspecten verwerken in een businesscase afkomstig uit de beroepspraktijk van gemeenten en provincies. 

Waarom deelnemen?

+ Praktijkgerichte opleiding met duidelijke handvatten
+ Interactief programma
+ Kleine groepen en persoonlijke aandacht
+ Vertaalslag van beleid naar de financiële en juridische realiteit
+ Docenten gespecialiseerd in duurzaamheid
+ Mogelijkheid tot samenstellen eigen programma
+ Inspirerende locatie met duurzame catering
+ Netwerken en kennisdelen met andere professionals
+ Interdisciplinariteit: techniek, financiën en juridica komen samen
 

Programma

De cursus Duurzame Gebiedsontwikkeling bestaat uit een reeks van 4 masterclasses. De cursus vindt plaats in het nieuwe duurzame Rabobank-gebouw naast station Gouda. Er zijn slechts 15 plekken beschikbaar, dus reserveer snel jouw plek. De masterclasses zijn ook apart te boeken. Meer informatie over de losse masterclasses is te vinden op onderstaande links.

1. Realiseren duurzame gebiedsontwikkeling: wie heb je nodig?

2. Energietransitie: financiële en juridische gevolgen

3. Rekenen aan gasloos bouwen: bestaande bouw en nieuwbouw

4. Circulaire economie: consequenties grond- en opstalexploitatie

Cursusdagen 

Donderdag 7 maart 2019
Donderdag 21 maart 2019
Donderdag 4 april 2019
Donderdag 18 april 2019

Docenten

Masterclass 1. Realiseren duurzame gebiedsontwikkeling
Marleen Sanders-Kaiser (Twynstra & Gudde)

Masterclass 2. De energietransitie: financiële en juridische gevolgen
Ferdinand Michiels (Over Morgen)
Fanauw Hoppe (AT Osborne)
Arjen van der Meer (BAM Energy Systems)

Masterclass 3. Rekenen aan gasloos bouwen
Dick van 't Slot (DWA)
Michiel Kooijman & Nick van Lenthe (PAS)

Masterclass 4. Circulaire economie: consequenties voor de grond- en opstalexploitatie
Jasper Flapper (Antea Group)
Paul Jansen (
Horyzon)
Fanauw Hoppe (AT Osborne)

Deelnemers

Aan deze opleiding kunnen maximaal 15 personen deelnemen. Deelnemers zijn met name actief bij decentrale overheden (gemeenten en provincies) binnen gebiedsontwikkeling en de gebouwde omgeving. Denk hierbij aan projectleiders, omgevingsmanagers, programmaregisseurs, managers duurzaamheid, adviseurs, planologen, beleidsmedewerkers, planeconomen en vastgoedjuristen.

Investering

De gehele cursus duurt 8 weken en bestaat uit 4 masterclasses (met een tijdbelasting van ongeveer 10 uur per masterclass inclusief voorbereiding). Voor iedere masterclass krijg je literatuur toegestuurd. Voor masterclass 3 dien je in bezit te zijn van een laptop.

De investering voor de vierdaagse opleiding bedraagt € 2.350,-. Lesmateriaal en catering zijn bij de prijs inbegrepen. Je kunt ook je eigen pakket samenstellen met 1, 2 of 3 masterclasses. Een overzicht van de prijzen (excl. btw*):

4 masterclasses € 2.350,-
3 masterclasses € 1.850,-
2 masterclasses € 1.350,-
1 masterclass € 695,-.   

Wanneer je met een collega komt krijg je €100,- korting op het totaalbedrag.  Kosteloos afmelden kan tot 3 weken voor de start van de opleiding, daarna bent u 75% van de kosten verschuldigd. Een vervanger sturen kan altijd.

*De btw kan worden teruggevorderd uit het Btw- compensatiefonds (BCF) als je bij een gemeente of provincie werkzaam bent. Informeer naar de mogelijkheden bij de administratie van de eigen organisatie.

Resultaat

  • Je bent in staat een strategie te formuleren die de uitvoering van beleid verbetert.  
  • Je leert hoe duurzaam beleid, op een zo fiscaal optimaal mogelijke wijze, verwerkt wordt in de gebiedsexploitatie. 
  • Aan het eind van de opleiding hebben deelnemers nieuwe inzichten, rekenmodellen en praktische tips gekregen om beleid uit te voeren en tegelijkertijd te kunnen verbeteren. 
Startdatum 
dinsdag 14 mei 2019
dinsdag 5 november 2019
Aantal dagen 
4
Locatie 
Burgemeester Jamessingel 41, Gouda

Nieuw talent

Scobe Academy ontwikkelt nieuw talent in de rol van planeconoom en vastgoedjurist. De combinatie van werken en leren, zorgt ervoor dat zij snel de juiste kennis en competenties kunnen inzetten. De opleidingsprogramma's zijn bedoeld voor Hbo'ers en academici met interesse in ruimtelijke ontwikkeling/vastgoed. Deelnemers hebben hun opleiding recent afgerond of hebben al enige werkervaring. De programma's zijn ook bedoeld voor carrièreswitchers.

stel je vraag

Bijscholing

Het werkveld van planeconomen en vastgoedjuristen is sterk in beweging. Scobe Academy biedt u de mogelijkheid om uw kennis actueel te houden door het volgen van een in company workshop of een praktijkgerichte masterclass. Kijk bij ons aanbod masterclasses, in company trainingen of mail uw specifieke vraag.

stel je vraag

Carrièreswitch

Scobe Academy stelt u in staat op een effectieve en snelle manier kennis en vaardigheden eigen te maken op het gebied van planeconomie, vastgoedjuridica. Bekijk onze opleidingen of stel uw specifieke opleidingsvraag.

stel je vraag