Verdieping Planeconomie & Vastgoedrecht 2018

Ben je al enige jaren actief in de wereld van de planeconomie en gebiedsontwikkeling en wil je je  doorontwikkelen in dit vakgebied? Dan is deze kopstudie voor jou. Planeconomen, juristen en zeker projectleiders krijgen in deze opleiding een breed overzicht van en diep inzicht in alle aspecten van het vakgebied. Onderwerpen die er in jouw praktijk toe doen. Je krijgt inzicht in de integratie tussen verschillende vakgebieden. Daarnaast leren de deelnemers hoe zij hun vakinhoudelijke kennis trefzeker kunnen inbrengen. Daartoe wordt onder andere drie casussen uitgewerkt die geënt zijn op de eigen werksituatie. 

Programma 

Het volledige opleidingsprogramma bestaat uit 11 masterclasses van één dag. De opleiding heeft een doorlooptijd van 5 maanden. Voorafgaande aan de colleges krijg je literatuur te lezen en een voorbereidende huiswerkopdracht te maken. De gemiddelde voorbereidingstijd per collegedag is een à twee dagdelen. Gedurende de examentijd en rondom het schrijven van de casussen meer. 

 1. Aanbesteden en staatssteun, 13 sept. 2018
 2. Fiscaliteiten bij gebiedsontwikkeling, 20 sept. 2018
 3. Onteigening, nadeelcompensatie en planschade, 2 okt. 2018
 4. Marktanalyse, verkooptechnieken en de grenzen, 4 oktober 2018
 5. Organische en integrale ontwikkeling (business case denken), 11 oktober 2018
 6. Leegstand en transformatie, 1 november 2018
 7. Duurzaam ontwikkelen en verduurzaming bestaande voorraad, 8 november 2018
 8. Samenwerkingsvormen in gebiedsontwikkeling, 15 november 2018
 9. Ontwikkelproces en afwegingen projectontwikkelaar, 22 november 2018
 10. Stedenbouwkundige principes en de marktrealiteit, 29 november 2018
 11. Grondbeleid en integratiecollege, 6 december 2018

Docenten

Alle docenten van Scobe Academy zijn koplopers in hun vakgebied. Ze brengen de actualiteit van hun vakgebied in 

Profiel deelnemers 

 • Medewerkers van gemeenten, provincies, corporaties, marktpartijen en adviesbureaus die zich bezighouden ruimtelijke/ en gebiedsontwiikkeling.
 • Van de deelnemers aan deze kopstudie wordt verwacht dat ze op basis van hun werkervaring kennis hebben van financiële en juridische aspecten van gebiedsontwikkeling.
 • Het volgen van de basiscursus Planeconomie & Vastgoedrecht voorafgaande aan deze verdiepende kopstudie is een pré.

MRICS-titel

Naast het Scobe diploma kun je kiezen om op te gaan voor de MRICS-titel. Je maakt daarvoor ten behoeve van een assessmentgesprek drie casusbeschrijvingen: beschrijvingen waarin jouw bijdrage en meerwaarde aan het project centraal staan. Wie het assessment met goed gevolg aflegt, krijgt de MRICS-titel

Je kunt je niet langer inschrijven voor deze opleiding, wel kun je je inschrijven op onderstaande losse masterclasses. De eerstvolgende verdieping begint op 7 februari 2019. Voor meer informatie, neem contact op met opleidingsmanager Marjolein Vos via info@scobe.nl of 06 516 29 737.