Verdieping Planeconomie & Vastgoedrecht 2018

Ben je al enige jaren actief in de wereld van de planeconomie en gebiedsontwikkeling en wil je je  doorontwikkelen in dit vakgebied? Dan is deze kopstudie voor jou. Planeconomen, juristen en zeker projectleiders krijgen in deze opleiding een breed overzicht van en diep inzicht in alle aspecten van het vakgebied. Onderwerpen die er in jouw praktijk toe doen. Je krijgt inzicht in de integratie tussen verschillende vakgebieden. Daarnaast leren de deelnemers hoe zij hun vakinhoudelijke kennis trefzeker kunnen inbrengen. Daartoe wordt onder andere drie casussen uitgewerkt die geënt zijn op de eigen werksituatie. 

Programma 

Het volledige opleidingsprogramma bestaat uit 11 masterclasses van één dag. De opleiding heeft een doorlooptijd van 3 maanden. Voorafgaande aan de colleges krijg je literatuur te lezen en een voorbereidende huiswerkopdracht te maken. De gemiddelde voorbereidingstijd per collegedag is een à twee dagdelen. Gedurende de examentijd en rondom het schrijven van de casussen meer. 

 1. Aanbesteden en staatssteun, 13 september 2018
 2. Fiscaliteiten bij gebiedsontwikkeling, 20 september 2018
 3. Stedenbouwkundige principes en de marktrealiteit, 27 september 2018
 4. Onteigening, nadeelcompensatie en planschade, 2 oktober 2018
 5. Marktanalyse, verkooptechnieken en de grenzen, 4 oktober 2018
 6. Organische en integrale ontwikkeling (business case denken), 11 oktober 2018
 7. Leegstand en transformatie, 1 november 2018
 8. Duurzaam ontwikkelen en verduurzaming bestaande voorraad, 8 november 2018
 9. Samenwerkingsvormen in gebiedsontwikkeling, 15 november 2018
 10. Ontwikkelproces en afwegingen projectontwikkelaar, 22 november 2018
 11. Grondbeleid en integratiecollege, 6 december 2018

Docenten

Alle docenten van Scobe Academy zijn koplopers in hun vakgebied. Ze brengen de actualiteit van hun vakgebied in 

Profiel deelnemers 

 • Medewerkers van gemeenten, provincies, corporaties, marktpartijen en adviesbureaus die zich bezighouden ruimtelijke/ en gebiedsontwiikkeling.
 • Van de deelnemers aan deze kopstudie wordt verwacht dat ze op basis van hun werkervaring kennis hebben van financiële en juridische aspecten van gebiedsontwikkeling.
 • Het volgen van de basiscursus Planeconomie & Vastgoedrecht voorafgaande aan deze verdiepende kopstudie is een pré.

MRICS-titel

Naast het Scobe diploma kun je kiezen om op te gaan voor de MRICS-titel. Je maakt daarvoor ten behoeve van een assessmentgesprek drie casusbeschrijvingen: beschrijvingen waarin jouw bijdrage en meerwaarde aan het project centraal staan. Wie het assessment met goed gevolg aflegt, krijgt de MRICS-titel

Download voor meer informatie de brochure via de blauwe knop.  Wilt u zich aanmelden voor de opleiding? Dat kan via de oranje knop rechts op deze pagina. 

Startdatum 
donderdag 13 september 2018
Aantal dagen 
11 dagen
Locatie 
Scobe Academy, Stationsplein 9d, Gouda
Investering? 
De investering voor deze opleiding bedraagt € 3.950,- exclusief btw. De kosten voor een eventueel RICS-assessment zijn hierbij inbegrepen. De btw kan verhaald worden op het BCF.

Nieuw talent

Scobe Academy ontwikkelt nieuw talent in de rol van planeconoom en vastgoedjurist. De combinatie van werken en leren, zorgt ervoor dat zij snel de juiste kennis en competenties kunnen inzetten. De opleidingsprogramma's zijn bedoeld voor Hbo'ers en academici met interesse in ruimtelijke ontwikkeling/vastgoed. Deelnemers hebben hun opleiding recent afgerond of hebben al enige werkervaring. De programma's zijn ook bedoeld voor carrièreswitchers.

stel je vraag

Bijscholing

Het werkveld van planeconomen en vastgoedjuristen is sterk in beweging. Scobe Academy biedt u de mogelijkheid om uw kennis actueel te houden door het volgen van een in company workshop of een praktijkgerichte masterclass. Kijk bij ons aanbod masterclasses, in company trainingen of mail uw specifieke vraag.

stel je vraag

Carrièreswitch

Scobe Academy stelt u in staat op een effectieve en snelle manier kennis en vaardigheden eigen te maken op het gebied van planeconomie, vastgoedjuridica. Bekijk onze opleidingen of stel uw specifieke opleidingsvraag.

stel je vraag