Woningcorporaties

Tof project gerealiseerd door werkstudenten

donderdag 8 juni 2023

Aan de Erfgooiersstraat 2 in Hilversum is op 31 mei het 28e Bouwhuis van de Alliantie opgeleverd. Onder leiding van MBO student David werkten Bouwmensen-studenten Joey, Dave en Thijs keihard aan de woning. Leermeester Roy Lijenhorst en Sander Mulder van Goois Bouwbedrijf B.V. begeleidden de studenten als onderdeel van ‘levensecht leren’. In het leertraject steken de studenten de handen uit de mouwen en leren zij ‘on the job.’

Klik op de afbeelding voor de video: Oplevering 28e Bouwhuis Erfgooiersstraat 2 Hilversum op 31 mei 2023.
 
De Alliantie Gooi en Vechtstreek stelt al zestien jaar woningen beschikbaar en maakt het financieel mogelijk om een echte woning verbouwen. Jaarlijks zijn er twee Bouwhuis-projecten. De ene woning wordt gerenoveerd en verduurzaamd door leerlingen van Hilfertsheem College en College De Brink onder begeleiding van een mbo-student. De tweede woning wordt toekomstbestendig gemaakt met een RocvA mbo-student en gevorderde leerlingen die een opleiding volgen bij Bouwmensen.

Meer info over de Bouwhuisprojecten kijk de Facebookpagina. En voor zover jouw corporatie dit nog niet doet, is dit iets voor jou?