Scobe Academy professionaliseert verder door samenwerking met RICS

donderdag 12 februari 2015

Vanaf 12 februari 2015 is het mogelijk een MRICS titel te halen via Scobe Academy als 'tweede opleiding' voor de senior route. Door de samenwerking met RICS kunnen we onze afgestudeerden een plek bieden als lid van het Royal Institution of Chartered Surveyors - Nederland (RICS). Verbindend in deze samenwerking is een gedeelde visie op professionaliteit en integriteit van de vastgoedsector. Scobe en RICS zullen in de toekomst ook gaan samenwerken aan het Continous Professional Development programma. Dit programma zet zich in om het vakmanschap en de kennis van de leden en de sector op peil te houden.

Het RICS lidmaatschap wordt wereldwijd erkend en herkend als het merk van vastgoed aangaande professionaliteit en integriteit. Leden ondergaan een zgn assessment om hun kennis en kunde in een van de 20 vakgebieden te toetsen en dienen zich te onderwerpen aan de gedragscode van RICS.

De 650 leden van RICS Nederland komen uit vele verschillende vakgebieden van het vastgoed maar er zijn nog weinig leden uit de publieke en semi publieke sectoren (gemeenten en corporaties).

Scobe Academy is een netwerkorganisatie die deskundigheid aanboort, bundelt en koppelt aan vraagstukken op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling en Vastgoedmanagment. Scobe vergroot de professionaliteit van organisaties en medewerkers op het gebied van planeconomie, ruimtelijke ordenings- en  vastgoedrecht en vastgoedmanagement. Scobe verzorgt daartoe opleiding voor nieuw talent, zorgt voor coaching, geeft in company cursussen en masterclasses voor startende en ervaren medewerkers.

Scobe en RICS streven professionaliteit en integriteit in de vastgoedsector na en hopen dat vanuit de achterban van Scobe ook veel afgestudeerden zich zullen aansluiten bij RICS, waarna zij de titel MRICS krijgen. Beide partijen gaan RICS lidmaatschappen in het vakgebied stimuleren. Scobe opleidingen zijn aangemerkt als zogenaamde tweede en vastgoedgerelateerde opleiding, die bij de toelatingseisen van RICS genoemd wordt in de Senior Route naar het lidmaatschap van RICS. Dit wil zeggen, dat kandidaten die nog geen 10 jaar vastgoedwerkervaring hebben, zich met 1 opleiding ( HBO of Universiteit) plus Scobe zonder verdere aanvullende opleidingseisen of trainingen kunnen kandidaat stellen voor RICS. RICS zal zorgdragen voor een juiste route naar het RICS lidmaatschap voor Scobe-afgestudeerden, te weten in de ‘pathway’planning en development of een ander specialisme. Scobe en RICS zullen in de toekomst ook gaan samenwerken in het kader van het aan RICS verplichte CPD (Continuous Professional Development) programma voor leden.

Scobe Academy en RICS zijn zeer verheugd met deze samenwerking. Ed Nypels van RICS: "Scobe en RICS delen dezelfde kernwaarden. Dit zijn de hoogstaande ethiek in het vakgebied van vastgoed- en ruimtelijke ontwikkeling en daarnaast natuurlijk de inhoudelijke expertise die ruimtelijke professionals bij Scobe meekrijgen." In april studeert de eerste lichting Scobisten af die in aanmerking komen voor de MRICS-titel.