Opleiding Gebiedsontwikkeling

dinsdag 10 mei 2016

De taken die een projectleider  gebiedsontwikkeling in een grotere gemeente heeft, zijn veelal vergelijkbaar met de taken die een planeconoom in een kleinere gemeente heeft. Beiden moeten breed georienteerd zijn. Gebiedsontwikkeling behelst een groot aantal aspecten. Niet alleen de financiele kennis van de planeconomie, zoals vervat in grondexploitaties is noodzakelijk, of alleen de juridische aspecten (Wro/OW en contracteren). Ook specifieke onderwerpen als planschade, onteigening, fiscaliteiten, staatssteun en aanbesteding spelen een vaak cruciale rol in projecten. Daarnaast is kennis van stedenbouw, marktontwikkelingen, waardebepaling en taxaties van belang.

 

Scobe Academy geeft die brede blik die nodig is om het vak goed uit te oefenen. Wij geven je de antenne om zelfverzekerd een project op te pakken. Zowel voor de planeconoom primair financieel, maar ook breder verantwoordelijk is voor projecten. Als voor de projectleider die wat scherper in de wedstrijd wil zitten.

Referenties: Afgelopen jaren kwamen de deelnemers zowel bij publieke als private partijen vandaan. De gemeentelijke jurist die zich breden wilde scholen. De aankomend planeconoom of carriere-switcher, maar ook de projectontwikkelaar die, naast de breedte van het vakgebied, de blik van de publieke partijen wilde leren kennen. Ten slotte zijn er de gemeentelijke en provinciale projectleiders. Mocht u referenties willen lezen, kijk op de website

Scobe Academy is de enige opleiding die en de volle breedte van het vakgebied van de Gebiedsontwikkeling aanbied en daarbij niet verzuimt de diepte in te gaan.

De opleiding start weer in september, dus schrijf je nu in.

Kijk hier voor het gehele programma van de opleiding en download de brochure.