Planeconomie & Vastgoedrecht

Interview Nina Dielemans - Vastgoedadviseur Planeconomie bij Gemeente Valkenswaard

dinsdag 1 november 2022

Met haar Bachelor diploma Vastgoed en Makelaardij op zak en na een periode van 8 jaar gewerkt te hebben als Register Taxateur Bedrijfsmatig Vastgoed bij een Taxatie en Vastgoedadviesbureau was het voor Nina tijd om een volgende stap te nemen. Ze zocht naar een  organisatie waarbij haar rol tot meer verdieping en maatschappelijke impact van haar werkzaamheden zou leiden. Deze verdieping heeft ze gevonden in de functie Vastgoedadviseur Planeconomie bij de gemeente Valkenswaard.

Nina heeft behoorlijk wat bagage als het om vastgoed gaat, toch vraagt de rol van Vastgoedadviseur Planeconomie ook weer net andere kennis en kunde van haar. De Gemeente Valkenswaard heeft haar weten te overtuigen dat deze functie bij haar past en maakte voor haar een opleidingsplan. Bij indiensttreding is ze direct begonnen aan de Basisopleiding Planeconomie & Vastgoedrecht bij Scobe. Dit zorgt ervoor dat ze aan de ene kant intern opgeleid kan worden door een ervaren planeconoom, maar aan de andere kant ook de bredere kennis op kan doen tijdens de opleiding. “Dit zorgt ervoor dat ik stevig in mijn schoenen sta en mijn werkzaamheden goed kan uitvoeren. En niet alleen dat; weten dat je de dingen die je doet, goed doet zorgt ook voor extra werkplezier. Daar helpt een opleiding bij”, aldus Nina.

De opleiding geeft voor Nina goed weer met welke werkzaamheden en projecten een planeconoom te maken kan krijgen. Dit kan ze goed doorvertalen in haar eigen rol binnen de gemeente. De docenten die de opleiding verzorgen, vindt ze een groot pluspunt. Iedere masterclass staat een andere specialist met échte praktijkervaring voor de groep die zijn of haar kennis deelt. Dit ervaart ze als ontzettend boeiend en zorgt voor nieuwe inzichten. “De kennis, nieuwe inzichten en tips die tijdens de masterclass zijn ontvangen neem ik direct mee terug richting de gemeente Valkenswaard, om daar toe te passen”.

Tijdens haar opleiding Vastgoed en Makelaardij is weinig aandacht geweest voor gebiedsontwikkeling. Een thema dat wat Nina betreft niet in haar opleiding had mogen ontbreken. Ze ziet dat oud-studiegenoten na een aantal jaar werkervaring toch deze richting inslaan. “Het is ontzettend prettig dat het mogelijk is om na je bachelor de opleiding bij Scobe te volgen”. Dat de volledige opleiding ook geaccrediteerd is voor Nina van toegevoegde waarde. Met veel enthousiasme gaat ze door met de Verdiepende opleiding Planeconomie & Vastgoedrecht en de praktijkopdracht die hieraan gekoppeld is.  Alles om direct weer toegepast te worden in Valkenswaard.