Docent uitgelicht: Ronald Bos

donderdag 26 september 2019

Bekijk hier de video

Ronald Bos, docent bij Scobe Academy, is gespecialiseerd in het strategisch organiseren van stakeholders voor veranderopgaven. Hij maakt hiervoor gebruik van de presentatie 'The Jamsession Talks'. In dit artikel meer over Ronald Bos en zijn bijzondere manier van lesgeven. 

'The Jamsession Talks' is een levendige en muzikale presentatie over veranderen en innoveren. Metaforisch afgezet tegenover muzikale vernieuwing. Het thema hierbij is 'loslaten'. Zowel op organisatie- als op individueel niveau. Het wezen van muzikale innovatie is altijd gebaseerd op de logica van loslaten. Vooral tijdens een zogenaamde jamsession, waarbij muzikanten loskomen van hun ingesleten bladmuziek (eigen aannames & spelopvattingen) en door heel goed naar elkaar te luisteren en op elkaar in te spelen de mogelijkheid te creëren voor onvermoede nieuwe ideeën en oplossingen. Zoals bijvoorbeeld bij (de modale) jazz en overige pop, funk en rock stijlen.

Ronald Bos is een zeer ervaren trainer en heeft vele vlieguren op zowel de werkvloer als binnen trainingszalen gemaakt. Met name op het gebied van ontwikkelen en veranderen; zowel op organisatie- als op persoonlijk niveau. Bij ontwikkel- en veranderopgaven hanteert hij een bepaalde in de praktijk gegroeide inzet van interne en externe stakeholders. Dit als hulpmiddel om doelen of streefbeelden te bereiken. Centraal staat bij hem dus het georganiseerd en strategisch inzetten van stakeholders bij (maatschappelijke) opgaven. Daarom wordt hij in het kader van de nieuwe omgevingswet regelmatig gevraagd ondersteuning te verlenen bij het gezamenlijk definiëren van gebiedsopgaven.

Volgende week geeft Ronald een jamsession tijdens een incompany training voor projectleiders gebiedsontwikkeling bij de gemeente Barneveld. Hierbij de ligt de focus op het werken met de Omgevingswet. Wil jij meer weten over de mogelijkheden voor een op-maat-gemaakte incompany training? Neem dan contact op met opleidingsadviseur Marjolein Vos via marjoleinvos@scobe.nl of 010-7600255 / 06-51629737. 

Bekijk hier een sessie van The Jamsession Talks

Meer informatie over Ronald Bos zie https://rcbosconsulting.nl/.