Duurzame gebiedsontwikkeling

Waarderen van circulariteit

Wanneer? 
vrijdag 3 december 2021
dinsdag 29 november 2022
Waar? 
Stationsplein, Gouda
Investering? 

€395

Inhoud

Wat betekent circulair bouwen eigenlijk? Hoe maken we dat praktisch? Op welke manier stellen we de juiste circulaire uitvraag aan de markt? Hoe maak je circulariteit meetbaar? Grond verkopen is dat nou duurzaam en circulair? En wat is de impact van circulariteit op bouw- en investeringskosten? Allemaal relevante vragen die de revue passeren tijdens deze masterclass.

Gezondheid is belangrijk! We bieden daarom vlak voor de startdatum aan jou de keuze om deze opleiding digitaal of fysiek bij te wonen. Onze cursusruimte is uiteraard volledig coronaproof ingericht.

Programma

13.00 uur: start

Waarderen van circulariteit

  1. Hoe vertaal  je circulaire beleidsambities door naar een gebiedsontwikkeling?
  2. De financiële meetmethode van circulariteit
  3. Hoe ziet de circulaire grond- en opstalexploitatie eruit?
  4. Sturen op circulaire exploitaties
  5. Hoe zit dat nu met circulair taxeren?
  6. Restwaardebepaling, productwaardebepaling, herbruikbepaling
  7. Circulaire business-verdienmodellen in de praktijk: Casus tussen Kasteel & Wijchens Meer, Madaster en HeemWonen, Lincolnpark in Haarlemmermeer

16.30 uur: afsluiting

Leerdoelen

  • Je weet wat er mogelijk is gericht op de levensduur, reparatie en onderhoud van grondstoffen en materialen (en hoe je deze materialen in kaart brengt)
  • Je leert welke circulaire verdienmodellen er zijn
  • Je weet hoe je kunt rekenen aan circulariteit en wat de gevolgen voor gebieds- en vastgoedexploitatie zijn

Doelgroep

beleidsmakers, projectleiders duurzaamheid, warmtevisies en uitvoeringsplannen,  conceptontwikkelaars duurzame energie, adviseur duurzaamheid, planeconomen en projectleiders gebiedsontwikkeling

Docent

Alle docenten van Scobe Academy hebben veel ervaring en zijn koplopers in het vakgebied. Ze zijn op de hoogte van de actualiteit binnen de gebiedsontwikkeling waardoor deelnemers de laatste ontwikkelingen meekrijgen. De opleidingsgroepen worden bewust klein gehouden. Er is daarom sprake van veel interactie met de docent en onderling. Op deze manier bouw je een nuttig netwerk op waar je ook na de cursus profijt van hebt. 

Docent: