Verkenning: Onteigening onder de Omgevingswet

Wanneer? 
dinsdag 5 oktober 2021
Investering? 

€ 345, -

Inhoud

In het najaar (en mogelijk eerder) is de planning de handreiking onteigening onder de Omgevingswet te laten verschijnen. Het Ministerie van BZK zal dit doen. Scobe wil graag een studiedag hierover inrichten. We willen ons daarbij focussen op de praktische uitwerking voor het grondbeleid.

Natuurlijk komen ook de juridische veranderingen aan de orde. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat het bestuursorgaan de onteigeningsbeschikking neemt en niet de Kroon. De praktische vragen: wordt de doorlooptijd nu korter? Verandert er nu nog iets aan berekening van de schade? Wat moet er in het omgevingsplan of het projectbesluit worden geregeld? En hoe werkt dit door bij het kostenverhaal met en zonder tijdvak of het digitale stelse? Allemaal vragen die relevant zijn voor onze studiedag over de handreiking onteigening.

Aangezien we de datum van de presentatie van de handleiding nog niet precies weten; heb je hierbij een vooraankondiging en een mogelijkheid om alvast een plek te reserveren. De datum die we hebben gesteld is een indicatie. We brengen je natuurlijk zo spoedig mogelijk op de hoogte en dan kun je beslissen om jouw aanmelding definitief te maken.

Programma

Volgt.

Leerdoelen

Volgt.

Docenten

nnb

Investering

€ 345, - (excl. btw, voor gemeenten terugvorderbaar uit het Btw-compensatiefonds). Indien je een collega meeneemt, dan bedragen de kosten € 295,- per persoon. Kosteloos afmelden kan tot drie weken voor de start van de masterclass. Daarna ben je 75% van de kosten verschuldigd. Een vervanger sturen kan altijd.