Verduurzaming gemeentelijk vastgoed

Scobe in samenwerking met 

Programma

  • Introductie verduurzaming gemeentelijk vastgoed
  • Energiewetgeving: EPC, BENG, gasloos bouwen en betekenis voor de gemeentelijke vastgoedportefeuille;
  • Duurzaamheidseisen van verschillende gebruikers/functies zoals sport, zwembad, onderwijs en gemeentehuis;
  • Energieconcepten bestaande voorraad: inventariseren, analyseren en implementeren. Het maken van praktisch beleid en verkennen van de mogelijkheden (casus Zeist/Haarlem);
  • Renovatie circulaire gebouwen: hoe organiseer je dit binnen de gemeente, naar marktpartners, naar materiaalbeheer? Hoe speelt de energievoorziening een rol (casus Eindhoven)?;
  • Vertaal duurzaamheidsdoelen per gebouw naar vastgoedstrategie. Vervolgens van strategie naar uitvoering m.b.v. duurzaamheidsdashboard met o.a. investeringen in relatie tot labels en terugverdientijden (casus Haarlem).

Sprekers: Lester van Agten en Evi van Rijn (Brink Groep)

 

Wanneer? 
dinsdag 22 januari 2019
Waar? 
Amersfoort
Investering? 

595,- (excl. btw), terugvorderbaar uit Btw-compensatiefonds (BCF). 

Lesmateriaal en catering zijn inbegrepen. Kosteloos afmelden kan tot 3 weken voor start masterclass, daarna bent u 75% van de kosten verschuldigd. Een vervanger sturen kan altijd.

Bart Gubbels (Provincie Limburg)

De opleiding “Planeconomie en Vastgoedrecht” is intensief en van kwalitatief hoog niveau. De masterclasses worden verzorgd door verschillende professionals met veel inhoudelijke kennis alsook ruime praktijkervaring. Naast de inhoudelijke componenten worden ook veel praktijkvoorbeelden behandeld. Zo komen vraagstukken waar ontwikkelaars en overheden zich mee geconfronteerd zien, tijdens de colleges aan de orde en worden door de groep besproken. Daarbij is ook voldoende ruimte om eigen casussen in te brengen.

Nieuw talent

Scobe Academy ontwikkelt nieuw talent in de rol van planeconoom en vastgoedjurist. De combinatie van werken en leren, zorgt ervoor dat zij snel de juiste kennis en competenties kunnen inzetten. De opleidingsprogramma's zijn bedoeld voor Hbo'ers en academici met interesse in ruimtelijke ontwikkeling/vastgoed. Deelnemers hebben hun opleiding recent afgerond of hebben al enige werkervaring. De programma's zijn ook bedoeld voor carrièreswitchers.

stel je vraag

Bijscholing

Het werkveld van planeconomen en vastgoedjuristen is sterk in beweging. Scobe Academy biedt u de mogelijkheid om uw kennis actueel te houden door het volgen van een in company workshop of een praktijkgerichte masterclass. Kijk bij ons aanbod masterclasses, in company trainingen of mail uw specifieke vraag.

stel je vraag

Carrièreswitch

Scobe Academy stelt u in staat op een effectieve en snelle manier kennis en vaardigheden eigen te maken op het gebied van planeconomie, vastgoedjuridica. Bekijk onze opleidingen of stel uw specifieke opleidingsvraag.

stel je vraag