Vastgoedfinanciën

Scobe in samenwerking met 

Op deze dag worden de financiële aspecten van gemeentelijk vastgoedmanagement behandeld. Aangezien de gemeente verschillende rollen speelt in het vastgoed (ontwikkelaar, in enkele gevallen aannemer, beheerder, soms exploitant, verhuurder, huurder) worden ook de verschillende exploitatiemodellen in beeld én in relatie met elkaar gebracht. Daarna zoomen we in op de beheerexploitaties. Welke ratio’s spelen hier een rol? Wat betekenen die en hoe worden ze berekend?

  • Rendementen, hoe berekent u ze?
  • Daarna kijken we uitgebreid naar de beheerexploitaties. Wat is een exploitatie en hoe maakt u die? Hoe zit het bijvoorbeeld met btw en andere vormen van fiscaliteiten en de VPB?

In de middag zal ingezoomd worden op marktwerking, afschrijving en de gemeentelijke begroting en kostprijsdekkende huur.

  • Welke ‘kosten’ worden gedekt bij kostprijsdekkende huur?
  • Afschrijven: (lineair, annuïtair, op basis van cashflow), wat kost iets en hoe betaal ik het?
  • De gemeente en vastgoed: Speelt het BBV een rol en zo ja welke?
  • En wat betekent de invoering van de VPB?
Wanneer? 
dinsdag 11 december 2018
Waar? 
Amersfoort
Investering? 

595,- excl. btw, terugvorderbaar uit Btw-compensatiefonds (BCF). 

Lesmateriaal en catering zijn inbegrepen. Kosteloos afmelden kan tot 3 weken voor start masterclass, daarna bent u 75% van de kosten verschuldigd. Een vervanger sturen kan altijd.

Topdocenten die je brengen tot de kern van de vraag

Nieuw talent

Scobe Academy ontwikkelt nieuw talent in de rol van planeconoom en vastgoedjurist. De combinatie van werken en leren, zorgt ervoor dat zij snel de juiste kennis en competenties kunnen inzetten. De opleidingsprogramma's zijn bedoeld voor Hbo'ers en academici met interesse in ruimtelijke ontwikkeling/vastgoed. Deelnemers hebben hun opleiding recent afgerond of hebben al enige werkervaring. De programma's zijn ook bedoeld voor carrièreswitchers.

stel je vraag

Bijscholing

Het werkveld van planeconomen en vastgoedjuristen is sterk in beweging. Scobe Academy biedt u de mogelijkheid om uw kennis actueel te houden door het volgen van een in company workshop of een praktijkgerichte masterclass. Kijk bij ons aanbod masterclasses, in company trainingen of mail uw specifieke vraag.

stel je vraag

Carrièreswitch

Scobe Academy stelt u in staat op een effectieve en snelle manier kennis en vaardigheden eigen te maken op het gebied van planeconomie, vastgoedjuridica. Bekijk onze opleidingen of stel uw specifieke opleidingsvraag.

stel je vraag