Vastgoedbeleid en portefeuillemanagement

Scobe in samenwerking met 

Met een integrale bril kijken we deze dag naar hoe het gemeentelijk beleid vertaald kan worden naar vastgoedbeleid en -management. Dit met in acht name van de financiële, beleidsmatige en juridische kaders zoals eerder gesteld zijn.

  • Wat is de gemeentelijke en bestuurlijke visie op vastgoed? En welk beleid en gemeentelijke opgave volgen hieruit?
  • Gemeentelijk vastgoed: wie zijn de betrokken partijen?
  • Taken en positionering: hoe ziet de gemeentelijke vastgoedorganisatie er uit?

Portefeuille- en assetmanagement en property-management: wat is het?

  • Hoe komt u tot een portefeuille-indeling?
  • Wat is assetmanagement? En hoe verhoudt dit zich tot portefeuillemanagement?
  • Wat voor instrumenten zijn hiervoor beschikbaar?
  • Wat is logisch om zelf te doen als gemeente en wat kan worden uitbesteed?
  • Verantwoording over vastgoed: Waarop toetst de Rekenkamer?

 

Wanneer? 
donderdag 15 december 2016
Waar? 
Amersfoort, Twynstra Gudde, Stationsplein 1
Investering? 

595,- excl. btw, terugvorderbaar uit Btw-compensatiefonds (BCF). 

Lesmateriaal en catering zijn inbegrepen. Kosteloos afmelden kan tot 3 weken voor start masterclass, daarna bent u 75% van de kosten verschuldigd. Een vervanger sturen kan altijd.

Ruud van Marle (gemeente Medemblik)

Heel mooie introductiecursus. Goed voor mensen die zich met hun organisatie aan het oriënteren zijn hoe het vastgoed professioneler aan te gaan pakken. Het geeft een mooi breed perspectief op vastgoed en vastgoedmanagement. Alle facetten komen aan de orde. Ik kan hem zo aanbevelen.

Nieuw talent

Scobe Academy ontwikkelt nieuw talent in de rol van planeconoom en vastgoedjurist. De combinatie van werken en leren, zorgt ervoor dat zij snel de juiste kennis en competenties kunnen inzetten. De opleidingsprogramma's zijn bedoeld voor Hbo'ers en academici met interesse in ruimtelijke ontwikkeling/vastgoed. Deelnemers hebben hun opleiding recent afgerond of hebben al enige werkervaring. De programma's zijn ook bedoeld voor carrièreswitchers.

stel je vraag

Bijscholing

Het werkveld van planeconomen en vastgoedjuristen is sterk in beweging. Scobe Academy biedt u de mogelijkheid om uw kennis actueel te houden door het volgen van een in company workshop of een praktijkgerichte masterclass. Kijk bij ons aanbod masterclasses, in company trainingen of mail uw specifieke vraag.

stel je vraag

Carrièreswitch

Scobe Academy stelt u in staat op een effectieve en snelle manier kennis en vaardigheden eigen te maken op het gebied van planeconomie, vastgoedjuridica. Bekijk onze opleidingen of stel uw specifieke opleidingsvraag.

stel je vraag