Risicomanagement en de rol van de accountant

Risicomanagement
Welke methoden zijn er om risico’s te zien? Hoe schat je de effecten in? Hoe analyseer je projecten om kansen te zien? Hoe voorkom je dat je te optimistisch of te pessimistisch bent, maar vooral: hoe hangen risico’s en kansen samen en welke beheersmaatregelen zijn te introduceren? Kortom hoe geef je vorm aan risicomanagement? Maar met alleen rekenen ben je er niet: het gaat er ook om dat risicomanagement in de organisatie geïmplementeerd wordt en blijft. We laten succes- en faalfactoren zien waarmee je in dit verband verder komt.

Middag: Slim anticiperen op de spelregels van de accountant  
Welke afweging kan de gemeente maken als het gaat om reserves en voorzieningen in de grondexploitatie versus de rest van de activiteiten als het sociale domein? Hetzelfde geldt voor de balans en de waardering van de grondexploitaties. We behandelen diepgaand de BBV regels en de uitgebreide Q&A die aan de commissie BBV zijn gesteld. Welke ruimte geeft de accountant en hoe zien de criteria die accountants gebruiken er in de toekomst uit? Met deze kennis in de hand moet het mogelijk zijn om een slimme strategie uit te zetten ten aanzien van het treffen van voorzieningen, afwaarderen en het aanleggen van reserves. 

Wie? 
Wanneer? 
donderdag 8 februari 2018
Waar? 
Scobe Academy, Gouda
Investering? 

€ 595,- excl. btw, terugvorderbaar uit het Btw-compensatiefonds (BCF).

Lesmateriaal en catering zijn inbegrepen. Kosteloos afmelden kan tot 3 weken voor start masterclass, daarna bent u 75% van de kosten verschuldigd. Een vervanger sturen kan altijd.

Bart Gubbels (Provincie Limburg)

De opleiding “Planeconomie en Vastgoedrecht” is intensief en van kwalitatief hoog niveau. De masterclasses worden verzorgd door verschillende professionals met veel inhoudelijke kennis alsook ruime praktijkervaring. Naast de inhoudelijke componenten worden ook veel praktijkvoorbeelden behandeld. Zo komen vraagstukken waar ontwikkelaars en overheden zich mee geconfronteerd zien, tijdens de colleges aan de orde en worden door de groep besproken. Daarbij is ook voldoende ruimte om eigen casussen in te brengen.

Nieuw talent

Scobe Academy ontwikkelt nieuw talent in de rol van planeconoom en vastgoedjurist. De combinatie van werken en leren, zorgt ervoor dat zij snel de juiste kennis en competenties kunnen inzetten. De opleidingsprogramma's zijn bedoeld voor Hbo'ers en academici met interesse in ruimtelijke ontwikkeling/vastgoed. Deelnemers hebben hun opleiding recent afgerond of hebben al enige werkervaring. De programma's zijn ook bedoeld voor carrièreswitchers.

stel je vraag

Bijscholing

Het werkveld van planeconomen en vastgoedjuristen is sterk in beweging. Scobe Academy biedt u de mogelijkheid om uw kennis actueel te houden door het volgen van een in company workshop of een praktijkgerichte masterclass. Kijk bij ons aanbod masterclasses, in company trainingen of mail uw specifieke vraag.

stel je vraag

Carrièreswitch

Scobe Academy stelt u in staat op een effectieve en snelle manier kennis en vaardigheden eigen te maken op het gebied van planeconomie, vastgoedjuridica. Bekijk onze opleidingen of stel uw specifieke opleidingsvraag.

stel je vraag