Rekenen aan gasloos bouwen

Scobe in samenwerking met 

Nieuwe wet- en regelgeving zorgen ervoor dat gasloos bouwen hoog op de agenda van gemeenten en provincies staat. Maar de praktische vertaling ontbreekt vaak nog: in deze masterclass leer je rekenen aan gasloos bouwen. Als het gaat om nieuwbouw, is er al de nodige ervaring maar valt er nog veel te optimaliseren. De bestaande voorraad van het gas krijgen is een stuk ingewikkelder, hier ligt in deze masterclass dan ook de uitdaging. Verder gaan we in op wat gasloos bouwen betekent voor de grondexploitatie en transformatieprojecten en laten we recente ontwikkelingen zien.

Programma

9.30 uur: start

Wat kost gasloos bouwen?

  • Nieuwe normen in plaats van EPC: Beng, GPR en Greenlabel.
  • Kosten van technieken en verminderen behoefte aan gas: isoleren, duurzaam opwekken, warmtenet, WKO, all-electric.

11.00 - 11.15 uur: pauze

  • Kostenverdeling en exploitatie: vastgoedeigenaar, coöperatie, publieke of private exploitatie.
  • Casus: loskomen van gas in de bestaande voorraad.

12.30 - 13.15 uur: lunch

Rekenen aan gasloos bouwen

  • Rekenen aan alternatieven voor gasloos bouwen in de grondexploitatie. 
  • Rekenen aan gasloos bouwen bij transformatieprojecten. 

14.45 - 15.00 uur: pauze

  • Gasloos bouwen en gemeentelijk kostenverhaal (in het kader van de Grex-wet).

16.30 uur: aan het eind van de dag krijg je een rekenmodel mee naar huis om zelf een doorrekening te maken van een opstal- en grondexploitatie om gasloos te bouwen en de hogere normen van BENG door te voeren.

Op 29 januari 2019 vindt het eerstvolgende seminar plaats. De seminars op 4 oktober en 29 november zijn volgeboekt. 

Wanneer? 
dinsdag 29 januari 2019
Waar? 
Utrecht
Investering? 

€ 695,- (excl btw). Btw kunt u terugvorderen uit Btw-compensatiefonds (BCF). Informeer naar de mogelijkheden bij de administratie van uw organisatie. Lesmateriaal en catering zijn inbegrepen. Kosteloos afmelden kan tot 3 weken voor de start van de masterclasses, daarna bent u 75% van de kosten verschuldigd. Een collega als vervanger sturen kan altijd.

Topdocenten die je brengen tot de kern van de vraag

Nieuw talent

Scobe Academy ontwikkelt nieuw talent in de rol van planeconoom en vastgoedjurist. De combinatie van werken en leren, zorgt ervoor dat zij snel de juiste kennis en competenties kunnen inzetten. De opleidingsprogramma's zijn bedoeld voor Hbo'ers en academici met interesse in ruimtelijke ontwikkeling/vastgoed. Deelnemers hebben hun opleiding recent afgerond of hebben al enige werkervaring. De programma's zijn ook bedoeld voor carrièreswitchers.

stel je vraag

Bijscholing

Het werkveld van planeconomen en vastgoedjuristen is sterk in beweging. Scobe Academy biedt u de mogelijkheid om uw kennis actueel te houden door het volgen van een in company workshop of een praktijkgerichte masterclass. Kijk bij ons aanbod masterclasses, in company trainingen of mail uw specifieke vraag.

stel je vraag

Carrièreswitch

Scobe Academy stelt u in staat op een effectieve en snelle manier kennis en vaardigheden eigen te maken op het gebied van planeconomie, vastgoedjuridica. Bekijk onze opleidingen of stel uw specifieke opleidingsvraag.

stel je vraag