Planeconomische APK: juridisch, fiscaal en financieel actualiteitencollege

Scobe in samenwerking met 

Elk jaar organiseert Scobe Academy een Planeconomische APK ©. Een dag waarop alle recente ontwikkelingen in de wereld van de gebiedsontwikkeling in relatie tot de planeconomie en het publiek en privaatrecht aan de orde komen. U wordt bijgepraat over de laatste ontwikkelingen rondom de Omgevingswet, het kostenverhaal, de implementatie-ontwikkelingen van de Vpb en de meest actuele innovaties. 

U komt na deze dag weer volledig beslagen ten ijs.

Programma

Op het programma staan ondermeer de volgende onderwerpen:

  1. Update Vpb en BBV: rekenvoorbeelden van 4 grexen (Vpb, BBV, Expl.plan en de commerciële grex)
  2. Plankostenscan en de invloed daarvan op de grex (wat wel en wat niet?)
  3. Omgevingswet/Aanvullingswet: Rekenvoorbeelden kostenverhaal
  4. Invloed van bovenstaande zaken op de nota grondbeleid van een gemeente
  5. Kostenontwikkelingen (tbv o.m. inrichting OR) als risico in de grex
  6. Organische Gebiedsontwikkeling en kostenverhaal evt icm stedelijke herverkaveling
  7. Evt andere (opkomende) trends

Doelgroep

Gemeentelijk planeconomen en RO-juristen, medewerkers grondzaken, financieel controllers grondexploitaties.

Wanneer? 
dinsdag 21 november 2017
Waar? 
Gouda
Investering? 

€ 495, - (excl. btw, voor gemeenten terugvorderbaar uit het Btw-compensatiefonds). Indien je een collega meeneemt, dan bedragen de kosten € 450,- per persoon. Lesmateriaal is inbegrepen. Kosteloos afmelden kan tot 3 weken voor de start van de masterclass. Daarna bent u 75% van de kosten verschuldigd. Een vervanger sturen kan altijd. Tijd: 9.30 - 16.30 uur.

Topdocenten die je brengen tot de kern van de vraag

Nieuw talent

Scobe Academy ontwikkelt nieuw talent in de rol van planeconoom en vastgoedjurist. De combinatie van werken en leren, zorgt ervoor dat zij snel de juiste kennis en competenties kunnen inzetten. De opleidingsprogramma's zijn bedoeld voor Hbo'ers en academici met interesse in ruimtelijke ontwikkeling/vastgoed. Deelnemers hebben hun opleiding recent afgerond of hebben al enige werkervaring. De programma's zijn ook bedoeld voor carrièreswitchers.

stel je vraag

Bijscholing

Het werkveld van planeconomen en vastgoedjuristen is sterk in beweging. Scobe Academy biedt u de mogelijkheid om uw kennis actueel te houden door het volgen van een in company workshop of een praktijkgerichte masterclass. Kijk bij ons aanbod masterclasses, in company trainingen of mail uw specifieke vraag.

stel je vraag

Carrièreswitch

Scobe Academy stelt u in staat op een effectieve en snelle manier kennis en vaardigheden eigen te maken op het gebied van planeconomie, vastgoedjuridica. Bekijk onze opleidingen of stel uw specifieke opleidingsvraag.

stel je vraag