Planeconomische APK

Wanneer? 
donderdag 29 november 2018
Waar? 
Gouda, Stationsplein 9d
Investering? 

595,- (excl. btw).

Inhoud

De Planeconomische APK, het jaarlijks terugkerende juridische, fiscale en financieel actualiteitencollege bij Scobe Academy, is een dag waarop alle recente ontwikkelingen in de wereld van de gebiedsontwikkeling in relatie tot de planeconomie aan de orde komen. U wordt bijgepraat over de laatste ontwikkelingen rondom de Omgevingswet, het kostenverhaal, de implementatie-ontwikkelingen van de Vpb en de meest actuele innovaties. 

Programma

Tijden: 9.30 - 16.30 uur

  1. Update Vpb en BBV: rekenvoorbeelden van 4 grexen (Vpb, BBV, Expl.plan en de commerciële grex)
  2. Plankostenscan en de invloed op de grex (wat wel en wat niet?)
  3. Omgevingswet/Aanvullingswet: rekenvoorbeelden kostenverhaal
  4. Invloed van bovenstaande zaken op de nota grondbeleid van een gemeente
  5. Kostenontwikkelingen (tbv o.m. inrichting OR) als risico in de grex
  6. Organische Gebiedsontwikkeling en kostenverhaal evt icm stedelijke herverkaveling
  7. Duurzame planeconomie

 

Deelnemers

Gemeentelijk planeconomen en RO-juristen, medewerkers grondzaken, financieel controllers grondexploitaties.

Investering

€ 595, - (excl. btw, voor gemeenten terugvorderbaar uit het Btw-compensatiefonds). Indien je een collega meeneemt, dan bedragen de kosten € 550,- per persoon. Kosteloos afmelden kan tot drie weken voor de start van de masterclass. Daarna bent u 75% van de kosten verschuldigd. Een vervanger sturen kan altijd. 

Resultaat

Na deze dag bent u weer op de hoogte van de actuele ontwikkelingen binnen de planeconomie.

Douwe Oosterkamp (gemeente Hoogezand-Sappemeer)

 Ik vond het een hele leuke opleiding en heb geen moment ‘last’ gehad van de reistijd/-afstand, de opleiding was het zeker waard.

Tijdens de opleiding werd door een aantal docenten aangegeven dat de opleiding bedoeld was voor planeconomen. Ik vind dat de opleiding breder geprofileerd kan worden; ik denk dat deze opleiding voor veel projectleiders waardevol kan zijn voor het verkrijgen van een bredere ‘kennisondergrond’. Ik heb hem binnen Midden-Groningen dan ook al bij een aantal collega’s aangeprezen.

Nieuw talent

Scobe Academy ontwikkelt nieuw talent in de rol van planeconoom en vastgoedjurist. De combinatie van werken en leren, zorgt ervoor dat zij snel de juiste kennis en competenties kunnen inzetten. De opleidingsprogramma's zijn bedoeld voor Hbo'ers en academici met interesse in ruimtelijke ontwikkeling/vastgoed. Deelnemers hebben hun opleiding recent afgerond of hebben al enige werkervaring. De programma's zijn ook bedoeld voor carrièreswitchers.

stel je vraag

Bijscholing

Het werkveld van planeconomen en vastgoedjuristen is sterk in beweging. Scobe Academy biedt u de mogelijkheid om uw kennis actueel te houden door het volgen van een in company workshop of een praktijkgerichte masterclass. Kijk bij ons aanbod masterclasses, in company trainingen of mail uw specifieke vraag.

stel je vraag

Carrièreswitch

Scobe Academy stelt u in staat op een effectieve en snelle manier kennis en vaardigheden eigen te maken op het gebied van planeconomie, vastgoedjuridica. Bekijk onze opleidingen of stel uw specifieke opleidingsvraag.

stel je vraag