Marktanalyse en innovaties in verkooptechnieken

Slimme product-marktcombinaties met de juiste incentives hebben kopers tot gevolg. De vraag is hoe je dat doet. Onderwerpen op deze dag zijn: analyse van de markt, welke instrumenten staan tot je beschikking? Hoe lees je een marktanalyse? Tijdens dit onderdeel krijg je ook inzicht in verschillen tussen regionale woningmarkten. En ten slotte zie je welke partijen er actief zijn en van invloed zijn op de woningmarkt.

Tweede onderwerp betreft het verkoopproces en verkooptechnieken:  hoe vind je kopers en hoe trek je ze over de streep? Welke methoden van verkopen als co-creatie en het “maken van treintjes” zijn er. Maar niet alleen de methode van verkoop doet er toe. Andere uitgiftevormen dan eigendom als erfpacht en (collectief) particulier opdrachtgeverschap dragen ook bij aan de stimulering van de verkoop. We zullen kijken naar succesvolle en minder succesvolle oplossingen.

Derde onderwerp is de financiering van de aankopen door particulieren. Alles valt of staat met de rol van de bank en de hypotheekregels. Wat voor consequenties hebben de strengere bancaire regels in de praktijk? We kijken naar de verschuivende regels van loan to value en loan to income en wat de ontwikkelingen van de kredietverstrekking voor gevolg hebben voor de verkopen.

Leerdoelen

Na het volgen van deze masterclass

  • Heb je kennis van verschillende type marktsegmenten en regionale verschillen tussen woningmarkten.
  • Je leert de opzet van een marktanalyse kennen en kan daarmee opdrachtgever zijn voor een marktonderzoek. Daarbij leer je een marktanalyse goed te lezen.
  • Je krijgt zicht op de laatste verkooptechnieken, waarmee je input kunt leveren aan de bespoediging van de verkoop van je eigen projecten.
  • Je krijgt zicht op de kaders van de financiële markten. Hoe werken hypotheken, wat kunnen mensen lenen? Daarmee kun je, je eigen gebied kennende, bezien wat de locatiemogelijkheden zijn om projecten te financieren.
Wanneer? 
donderdag 9 maart 2017
Waar? 
Scobe Academy, Gouda
Investering? 

€ 595,- excl btw, terugvorderbaar uit het Btw-compensatiefonds (BCF).

Lesmateriaal en catering zijn inbegrepen. Kosteloos afmelden kan tot 3 weken voor start masterclass, daarna bent u 75% van de kosten verschuldigd. Een vervanger sturen kan altijd.

Douwe Oosterkamp (gemeente Hoogezand-Sappemeer)

 Ik vond het een hele leuke opleiding en heb geen moment ‘last’ gehad van de reistijd/-afstand, de opleiding was het zeker waard.

Tijdens de opleiding werd door een aantal docenten aangegeven dat de opleiding bedoeld was voor planeconomen. Ik vind dat de opleiding breder geprofileerd kan worden; ik denk dat deze opleiding voor veel projectleiders waardevol kan zijn voor het verkrijgen van een bredere ‘kennisondergrond’. Ik heb hem binnen Midden-Groningen dan ook al bij een aantal collega’s aangeprezen.

Nieuw talent

Scobe Academy ontwikkelt nieuw talent in de rol van planeconoom en vastgoedjurist. De combinatie van werken en leren, zorgt ervoor dat zij snel de juiste kennis en competenties kunnen inzetten. De opleidingsprogramma's zijn bedoeld voor Hbo'ers en academici met interesse in ruimtelijke ontwikkeling/vastgoed. Deelnemers hebben hun opleiding recent afgerond of hebben al enige werkervaring. De programma's zijn ook bedoeld voor carrièreswitchers.

stel je vraag

Bijscholing

Het werkveld van planeconomen en vastgoedjuristen is sterk in beweging. Scobe Academy biedt u de mogelijkheid om uw kennis actueel te houden door het volgen van een in company workshop of een praktijkgerichte masterclass. Kijk bij ons aanbod masterclasses, in company trainingen of mail uw specifieke vraag.

stel je vraag

Carrièreswitch

Scobe Academy stelt u in staat op een effectieve en snelle manier kennis en vaardigheden eigen te maken op het gebied van planeconomie, vastgoedjuridica. Bekijk onze opleidingen of stel uw specifieke opleidingsvraag.

stel je vraag