Duurzame gebiedsontwikkeling

Kapita selecta: juridische aspecten van de circulaire gebiedsontwikkeling

Wanneer? 
woensdag 19 januari 2022
Waar? 
Stationsplein, Gouda
Investering? 

€395

Inhoud

De circulaire gebiedsontwikkeling is een relatief nieuw domein daarbij horen nieuwe juridische vragen. Nieuwe vormen van samenwerking, eigendom en aanbesteding vragen de aandacht. Hoe deel je aansprakelijkheid? Of hoe knip je het op? Hoe kan je bijvoorbeeld een deel van een gebouw in eigendom geven? Wellicht kun je beter leasen of huren? Ook het certificeren van materialen is een issue. Last but not least: welke kansen biedt de Omgevingswet en het grondbeleid|? In de masterclass juridische aspecten van de circulaire gebiedsontwikkeling gaan we daar op in en krijg je een actueel beeld. Ook van de Europese regelgeving.

Gezondheid is belangrijk! We bieden daarom vlak voor de startdatum aan jou de keuze om deze opleiding digitaal of fysiek bij te wonen. Onze cursusruimte is uiteraard volledig coronaproof ingericht.

Programma

09.30 uur: start

Juridische aspecten circulariteit

  1. Eigendom en beperkte rechten
  2. Publiek- en privaatrechtelijke inkadering
  3. Praktijkcasus

12.30 uur: Afsluiting

Leerdoelen

  • Je krijgt een overzicht van relevante wetgeving

  • Je leert de samenhang in relevante energiewetgeving te zien

  • Je krijgt denkrichtingen mee om knelpunten op te lossen

  • Je weet de mogelijkheden van de omgevingswet

Doelgroep

beleidsmakers, projectleiders duurzaamheid, warmtevisies en uitvoeringsplannen,  conceptontwikkelaars duurzame energie, adviseur duurzaamheid, planeconomen en projectleiders gebiedsontwikkeling

Docent

Alle docenten van Scobe Academy hebben veel ervaring en zijn koplopers in het vakgebied. Ze zijn op de hoogte van de actualiteit binnen de gebiedsontwikkeling waardoor deelnemers de laatste ontwikkelingen meekrijgen. De opleidingsgroepen worden bewust klein gehouden. Er is daarom sprake van veel interactie met de docent en onderling. Op deze manier bouw je een nuttig netwerk op waar je ook na de cursus profijt van hebt.