Juridische aspecten gemeentelijk vastgoed

In het ochtendprogramma komen de rollen en juridische posities aan bod. Een gemeente kan veel rollen innemen in het vastgoedproces.  Welke verplichtingen brengen die met zich mee? Welke rollen zijn conflicterend?

Daarna zal ingezoomd worden op marktordening: met name de Wet Markt en Overheid.

  • Wanneer is sprake van een algemeen belang?
  • Staatssteun: hoe om te gaan met (bestaande) subsidierelaties? En wat is de rol van staatssteun bij grondtransacties?
  • Aanbestedingsrecht in de praktijk; wie moet aanbesteden en wat moet worden aanbesteed?
  • Vervolgens kijken we naar de totstandkoming en de opbouw van een overeenkomst.

In de middag wordt ingegaan op het huren en verhuren van vastgoed.

  • Welke huurregimes kennen we?
  • Hoe zit het met huurbescherming, huurbeëindiging en huurprijzen?
  • De middag wordt afgesloten met een casus over herbestemming van leegstaand vastgoed.
Wanneer? 
dinsdag 8 januari 2019
Waar? 
Amersfoort
Investering? 

595,- excl. btw, terugvorderbaar uit het Btw-compensatiefonds (BCF). 

Lesmateriaal en catering zijn inbegrepen. Kosteloos afmelden kan tot 3 weken voor start masterclass, daarna bent u 75% van de kosten verschuldigd. Een vervanger sturen kan altijd.

Douwe Oosterkamp (gemeente Hoogezand-Sappemeer)

 Ik vond het een hele leuke opleiding en heb geen moment ‘last’ gehad van de reistijd/-afstand, de opleiding was het zeker waard.

Tijdens de opleiding werd door een aantal docenten aangegeven dat de opleiding bedoeld was voor planeconomen. Ik vind dat de opleiding breder geprofileerd kan worden; ik denk dat deze opleiding voor veel projectleiders waardevol kan zijn voor het verkrijgen van een bredere ‘kennisondergrond’. Ik heb hem binnen Midden-Groningen dan ook al bij een aantal collega’s aangeprezen.

Nieuw talent

Scobe Academy ontwikkelt nieuw talent in de rol van planeconoom en vastgoedjurist. De combinatie van werken en leren, zorgt ervoor dat zij snel de juiste kennis en competenties kunnen inzetten. De opleidingsprogramma's zijn bedoeld voor Hbo'ers en academici met interesse in ruimtelijke ontwikkeling/vastgoed. Deelnemers hebben hun opleiding recent afgerond of hebben al enige werkervaring. De programma's zijn ook bedoeld voor carrièreswitchers.

stel je vraag

Bijscholing

Het werkveld van planeconomen en vastgoedjuristen is sterk in beweging. Scobe Academy biedt u de mogelijkheid om uw kennis actueel te houden door het volgen van een in company workshop of een praktijkgerichte masterclass. Kijk bij ons aanbod masterclasses, in company trainingen of mail uw specifieke vraag.

stel je vraag

Carrièreswitch

Scobe Academy stelt u in staat op een effectieve en snelle manier kennis en vaardigheden eigen te maken op het gebied van planeconomie, vastgoedjuridica. Bekijk onze opleidingen of stel uw specifieke opleidingsvraag.

stel je vraag