Integraal rekenen: grond-, vastgoed- & beheerexploitaties

Scobe in samenwerking met 

Gebiedsontwikkeling na de crisis is veranderd. We kijken veel kritischer naar wat we ontwikkelen. Niet alleen naar wat de sociaal-economische behoefte aan vastgoed op korte en lange termijn is, maar ook naar de winst die behaald kan worden door nu meer te investeren in duurzaamheid. Die winst betaalt zich echter vaak pas uit in de exploitatiefase. In die fase spelen vaak andere partijen een rol dan in de initiatief- en ontwikkelfase. De belegger heeft andere belangen dan de ontwikkelaar.

Hoe de financiële belangen in de verschillende fasen van vastgoedontwikkeling en -beheer zich tot elkaar verhouden zien we in deze masterclass. De grondexploitatie, vastgoed(ontwikkel)exploitatie en de beheerexploitatie worden in beeld en in relatie met elkaar gebracht.

Wat gebeurt er als één partij zowel de grondexploitatie, de ontwikkelexploitatie als de beheerexploitatie doet. Niet elke exploitatie op zich wordt dan geoptimaliseerd, maar het totaal van de drie exploitaties geldt als doel. Een hogere investering in het vastgoed (b.v. dikkere muren tbv isolatie) kan resulteren in een lager resultaat van de ontwikkelexploitatie, maar een beter resultaat van het totaal. Dit doordat de beheerexploitatie sterk verbetert.

Programma

09:30 uur: Inleiding

10:00 uur: Vastgoedexploitatie

  • hoe werkt het?
  • je zet er zelf een op en leert de verschillende kostenposten kennen

11:30 uur: Casus: aan de knoppen draaien

12:30 uur: Lunch

13:00 uur: De beheerexploitatie

  • Contant maken
  • IRR, DCF
  • Rentes en indices

14:00 uur

  • hoe werkt het?
  • je zet er zelf een op en leert de verschillende kostenposten kennen

15:30 uur: integraal rekenen

  • Verbindingen tussen de Grex, Vex en Bex in beeld
  • Aan de hand van gekoppelde modellen zie je hoe het resultaat fluctueert met verschillende ingrepen

17:00 uur: afsluiting

Wanneer? 
donderdag 9 november 2017
Waar? 
Scobe Academy, Gouda
Investering? 

€ 595,- excl. btw, terugvorderbaar uit het Btw-compensatiefonds (BCF).

Lesmateriaal en catering zijn inbegrepen. Kosteloos afmelden kan tot 3 weken voor start masterclass, daarna bent u 75% van de kosten verschuldigd. Een vervanger sturen kan altijd.

Een perfecte combinatie van kennis en vaardigheden

De opleiding “Planeconomie en Vastgoedrecht” is intensief en van kwalitatief hoog niveau. De masterclasses worden verzorgd door verschillende professionals met veel inhoudelijke kennis alsook ruime praktijkervaring. Naast de inhoudelijke componenten worden ook veel praktijkvoorbeelden behandeld. Zo komen vraagstukken waar ontwikkelaars en overheden zich mee geconfronteerd zien, tijdens de colleges aan de orde en worden door de groep besproken. Daarbij is ook voldoende ruimte om eigen casussen in te brengen.

Nieuw talent

Scobe Academy ontwikkelt nieuw talent in de rol van planeconoom en vastgoedjurist. De combinatie van werken en leren, zorgt ervoor dat zij snel de juiste kennis en competenties kunnen inzetten. De opleidingsprogramma's zijn bedoeld voor Hbo'ers en academici met interesse in ruimtelijke ontwikkeling/vastgoed. Deelnemers hebben hun opleiding recent afgerond of hebben al enige werkervaring. De programma's zijn ook bedoeld voor carrièreswitchers.

stel je vraag

Bijscholing

Het werkveld van planeconomen en vastgoedjuristen is sterk in beweging. Scobe Academy biedt u de mogelijkheid om uw kennis actueel te houden door het volgen van een in company workshop of een praktijkgerichte masterclass. Kijk bij ons aanbod masterclasses, in company trainingen of mail uw specifieke vraag.

stel je vraag

Carrièreswitch

Scobe Academy stelt u in staat op een effectieve en snelle manier kennis en vaardigheden eigen te maken op het gebied van planeconomie, vastgoedjuridica. Bekijk onze opleidingen of stel uw specifieke opleidingsvraag.

stel je vraag