Het maken van een Grondexploitatie

Wanneer? 
dinsdag 13 november 2018
Waar? 
Scobe Academy, Gouda
Investering? 

De investering voor dit college bedraagt € 595,- excl. btw, terugvorderbaar uit het Btw-compensatiefonds (BCF).

Grondexploitatie in twee of drie dagen: Volg je dit college in combinatie met het college Verwerving, grondproductie en gronduitgifte of Grondexploitatie in de nieuwe tijd dan is de investering € 995,-. Volg je ze alle drie dan is de prijs €1295,-. Digitaal lesmateriaal en catering zijn inbegrepen. Kosteloos afmelden kan tot 3 weken voor start masterclass, daarna bent u 75% van de kosten verschuldigd. Een vervanger sturen kan altijd.

Inhoud

In deze workshop bouw je zelf een grondexploitatie op. De dag begint met een blanco Excel sheet en stap voor stap komen de basisbegrippen uit de grondexploitatie naar voren en worden deze door de cursisten in hun exploitatie verwerkt.

Je leert tijdens deze workshop:

  • De structuur van een grondexploitatie te doorgronden;
  • De basisbegrippen rondom grondexploitatie kennen;
  • Hoe deze begrippen worden toegepast in de eigen omgeving. 

Programma

9.30 uur: start

1. Verkennen van de opzet van een grondexploitatie in excel.

2. Introductie van verschillende kostenposten als verwervingen, grondproductie, bouw- en woonrijp, planontwikkeling alsmede fondsen. Vervolgens gaan we hiermee zelf aan de slag.

3. Introductie van methoden voor de berekening opbrengsten als woningbouw en bedrijven. Ook andere opbrengsten dan grondopbrengsten komen aan de orde.

12.30 - 13.00 uur: lunch

4.Een logische samenhang ontdekken in kosten en opbrengsten en de daarmee samenhangende fasering.    

5. Inzicht verkrijgen in verschillende manieren om prijsstijging te berekenen.

6. Resultaatbepaling van de grondexploitatie en berekening daarvan: nominaal, eindwaarde en contante waarde.

7. Aan het eind kunt u zelf een eenvoudige grondexploitatie maken en daarmee een exploitatie doorgronden, de basisbegrippen kennen en dit ook toepassen in de eigen omgeving.

16:30 uur: afsluiting

Doelgroep

Deze masterclass is met name bedoeld voor (aankomend) planeconomen, vastgoed- en RO-juristen en projectleiders. Ze zoeken naar verdieping in hun werk of staan op het punt een functieswitch te maken en willen zich verdiepen in deze materie. Voor alle partijen is het van belang om voldoende kennis (van elkaar) in huis te hebben om op een verantwoorde manier projecten te kunnen aansturen.

Resultaat

  • U leert de structuur van een grondexploitatie doorgronden;
  • U leert de basisbegrippen rondom grondexploitatie kennen;
  • U weet hoe u deze begrippen toepast in uw eigen beroepspraktijk. 

Een perfecte combinatie van kennis en vaardigheden

De opleiding “Planeconomie en Vastgoedrecht” is intensief en van kwalitatief hoog niveau. De masterclasses worden verzorgd door verschillende professionals met veel inhoudelijke kennis alsook ruime praktijkervaring. Naast de inhoudelijke componenten worden ook veel praktijkvoorbeelden behandeld. Zo komen vraagstukken waar ontwikkelaars en overheden zich mee geconfronteerd zien, tijdens de colleges aan de orde en worden door de groep besproken. Daarbij is ook voldoende ruimte om eigen casussen in te brengen.

Nieuw talent

Scobe Academy ontwikkelt nieuw talent in de rol van planeconoom en vastgoedjurist. De combinatie van werken en leren, zorgt ervoor dat zij snel de juiste kennis en competenties kunnen inzetten. De opleidingsprogramma's zijn bedoeld voor Hbo'ers en academici met interesse in ruimtelijke ontwikkeling/vastgoed. Deelnemers hebben hun opleiding recent afgerond of hebben al enige werkervaring. De programma's zijn ook bedoeld voor carrièreswitchers.

stel je vraag

Bijscholing

Het werkveld van planeconomen en vastgoedjuristen is sterk in beweging. Scobe Academy biedt u de mogelijkheid om uw kennis actueel te houden door het volgen van een in company workshop of een praktijkgerichte masterclass. Kijk bij ons aanbod masterclasses, in company trainingen of mail uw specifieke vraag.

stel je vraag

Carrièreswitch

Scobe Academy stelt u in staat op een effectieve en snelle manier kennis en vaardigheden eigen te maken op het gebied van planeconomie, vastgoedjuridica. Bekijk onze opleidingen of stel uw specifieke opleidingsvraag.

stel je vraag