Grondexploitatie in de praktijk

Wanneer? 
dinsdag 7 mei 2019
Waar? 
Scobe Academy, Gouda
Investering? 

De investering voor dit college bedraagt € 595,- excl. btw, terugvorderbaar uit het Btw-compensatiefonds (BCF).

Grondexploitatie in twee of drie dagen? Volg je dit college in combinatie met het college 'Het maken van een grondexploitatie' of 'Verwerven, grondproductie en uitgifte' dan is de investering € 995,-. Volg je ze alle drie dan is de prijs € 1295,-. Digitaal lesmateriaal en catering zijn inbegrepen. Kosteloos afmelden kan tot 3 weken voor start masterclass, daarna bent u 75% van de kosten verschuldigd. Een vervanger sturen kan altijd.

Inhoud

In deze masterclass leer je hoe je een grondexploitatie vormgeeft in relatie tot de specifieke vraag die voorligt. Concreet gaat het om:

  • Het effect van het draaien aan de knoppen: ruimtegebruik, parkeeroplossingen, programma, verwervingsstrategieen, versnellen, vertragen etc.
  • De grondexploitatie als instrument voor risico-analyse.
  • GREX voor verschillende doelen: gemeente versus projectontwikkelaar, uitleggebied versus binnenstedelijk en verschillen tussen een oververhitte markt en een krimpregio.
  • Presentatie van de GREX voor projectleiders, directie of bestuurders.
  • Trends in grondexploitaties

Programma

9.30 uur: start

1. Samenhang programmering, ruimtegebruik en exploitatieresultaat.

2. Gevoeligheid van veranderingen van programma’s en onderkennen samenhang parameters.

3. Onderzoeken van effecten van versnellen en vertragen.

4. Het gebruik van de grondexploitatie als risico-analyse tool.

12.30 - 13.00 uur: lunch

5. Verschil in een grondexploitatie voor haalbaarheid versus beheer.

6. Verschillen tussen grondexploitaties voor projectontwikkelaars en gemeenten.

7. Uitleggebied versus binnenstedelijk locatie: verschil in posten.

8. Presentatie van grondexploitatieresultaten voor verschillende doelgroepen.

9. Trends in grondexploitaties

16:30 uur: afsluiting

Doelgroep

Deze masterclass  is met name bedoeld voor (aankomend) planeconomen, vastgoed- en RO-juristen en projectleiders (hbo/wo niveau). Ze zoeken naar verdieping in hun werk of staan op het punt een functieswitch te maken en willen zich verdiepen in deze materie. Voor alle partijen is het van belang om voldoende kennis (van elkaar) in huis te hebben om op een verantwoorde manier projecten te kunnen aansturen.

Resultaat

  • U leert wat een grondexploitatie is
  • U leert hoe u een basis grondexploitatie opstelt
  • U kunt beoordelen welke parameters leidend zijn
  • U leert welke actuele ontwikkelingen van invloed zijn op de grondexploitatie

Een perfecte combinatie van kennis en vaardigheden

De opleiding “Planeconomie en Vastgoedrecht” is intensief en van kwalitatief hoog niveau. De masterclasses worden verzorgd door verschillende professionals met veel inhoudelijke kennis alsook ruime praktijkervaring. Naast de inhoudelijke componenten worden ook veel praktijkvoorbeelden behandeld. Zo komen vraagstukken waar ontwikkelaars en overheden zich mee geconfronteerd zien, tijdens de colleges aan de orde en worden door de groep besproken. Daarbij is ook voldoende ruimte om eigen casussen in te brengen.

Nieuw talent

Scobe Academy ontwikkelt nieuw talent in de rol van planeconoom en vastgoedjurist. De combinatie van werken en leren, zorgt ervoor dat zij snel de juiste kennis en competenties kunnen inzetten. De opleidingsprogramma's zijn bedoeld voor Hbo'ers en academici met interesse in ruimtelijke ontwikkeling/vastgoed. Deelnemers hebben hun opleiding recent afgerond of hebben al enige werkervaring. De programma's zijn ook bedoeld voor carrièreswitchers.

stel je vraag

Bijscholing

Het werkveld van planeconomen en vastgoedjuristen is sterk in beweging. Scobe Academy biedt u de mogelijkheid om uw kennis actueel te houden door het volgen van een in company workshop of een praktijkgerichte masterclass. Kijk bij ons aanbod masterclasses, in company trainingen of mail uw specifieke vraag.

stel je vraag

Carrièreswitch

Scobe Academy stelt u in staat op een effectieve en snelle manier kennis en vaardigheden eigen te maken op het gebied van planeconomie, vastgoedjuridica. Bekijk onze opleidingen of stel uw specifieke opleidingsvraag.

stel je vraag