Gebiedsontwikkeling, de spelers, hun drijfveren en rollen

Bij gebiedsontwikkeling zijn altijd meerdere partijen betrokken. Allen met hun eigen drijfveren, belangen en toekomstvisies. Om gezamenlijk tot een gedragen gebiedsontwikkeling te komen is het van belang alle partijen aan tafel te krijgen. Openheid in ieders drijfveren leidt tot inzicht in overeenkomsten en verschillen en biedt de ruimte om tot gezamenlijke oplossingen te komen. 
De positie van alle partijen in het speelveld is de afgelopen jaren sterk veranderd door de maatschappelijke ontwikkelingen rondom de financiële en vastgoedcrisis.
In deze Masterclass bespreken we gebieds- en projectontwikkeling vanuit de perspectieven van alle mogelijke betrokken partijen: de koper, huurder, banken,  gemeente, projectontwikkelaar, aannemer, woningcorporatie en belegger. Per partij krijgt u inzicht in de rollen, drijfveren en werkwijze zoals deze in de afgelopen tijd zijn ontwikkeld tot wat ze nu zijn. Ook kijken we naar verwachte toekomstige ontwikkelingen van de sector en de consequenties daarvan voor deze partijen.

Programma
09:30 uur Kennismaken en inleiding.
11:00 uur Gebiedsontwikkeling. De ontwikkelingen in de sector. 
10.00 uur drijfveren en rollen van alle partijen aan de hand van de volgende criteria: 

  • Taak en maatschappelijke betekenis
  • Nieuwe wettelijke randvoorwaarden
  • Klanten waarvoor je werkt en de commerciële percipiëring
  • Rendement op korte en lange termijn
  • Bedrijfsvoering
  • Financiering
  • De betekenis van grond

12:30 uur lunch

13:00 uur - 15:30: vervolg

15:30 uur: Casus: de binnenstedelijke herontwikkelingslocatie.
16:30 uur: afsluiting

Wanneer? 
dinsdag 3 oktober 2017
Waar? 
Scobe Academy, Gouda
Investering? 

€ 595,- ex. btw. Lesmateriaal en catering zijn inbegrepen.

Een perfecte combinatie van kennis en vaardigheden

De opleiding “Planeconomie en Vastgoedrecht” is intensief en van kwalitatief hoog niveau. De masterclasses worden verzorgd door verschillende professionals met veel inhoudelijke kennis alsook ruime praktijkervaring. Naast de inhoudelijke componenten worden ook veel praktijkvoorbeelden behandeld. Zo komen vraagstukken waar ontwikkelaars en overheden zich mee geconfronteerd zien, tijdens de colleges aan de orde en worden door de groep besproken. Daarbij is ook voldoende ruimte om eigen casussen in te brengen.

Nieuw talent

Scobe Academy ontwikkelt nieuw talent in de rol van planeconoom en vastgoedjurist. De combinatie van werken en leren, zorgt ervoor dat zij snel de juiste kennis en competenties kunnen inzetten. De opleidingsprogramma's zijn bedoeld voor Hbo'ers en academici met interesse in ruimtelijke ontwikkeling/vastgoed. Deelnemers hebben hun opleiding recent afgerond of hebben al enige werkervaring. De programma's zijn ook bedoeld voor carrièreswitchers.

stel je vraag

Bijscholing

Het werkveld van planeconomen en vastgoedjuristen is sterk in beweging. Scobe Academy biedt u de mogelijkheid om uw kennis actueel te houden door het volgen van een in company workshop of een praktijkgerichte masterclass. Kijk bij ons aanbod masterclasses, in company trainingen of mail uw specifieke vraag.

stel je vraag

Carrièreswitch

Scobe Academy stelt u in staat op een effectieve en snelle manier kennis en vaardigheden eigen te maken op het gebied van planeconomie, vastgoedjuridica. Bekijk onze opleidingen of stel uw specifieke opleidingsvraag.

stel je vraag