Financieel en maatschappelijk rendement

Scobe in samenwerking met 

In de ochtend gaan we door met de financiële berekeningen over vastgoed. We herhalen en verdiepen de rekensommen van dag twee. We belichten de financiële afwegingen die gemaakt kunnen worden bij (des)investeringen bij uw vastgoed.

‘s Middags gaan we specifiek in op het kwalificeren en waar mogelijk kwantificeren van maatschappelijk rendement. Hoe kunnen we maatschappelijk rendement een stevige plaats geven in onze vastgoedbeslismodellen. Hoe vormt maatschappelijk rendement een tegenhanger van financieel rendement en hoe onderbouw ik dat? Hiertoe reiken we je enkele instrumenten aan:

  • Effectenarena
  • Input-output en outcome model
  • De maatschappelijke kosten-batenanalyse (MKBA)

Naast een toelichting op deze instrumenten, doen we een workshop toegespitst op een vastgoedproject. Ook laten we een mooi praktijkvoorbeeld van een MKBA van een vastgoedobject zien.

Wanneer? 
dinsdag 22 mei 2018
Waar? 
Gouda
Investering? 

595,- excl. btw, terugvorderbaar uit Btw-compensatiefonds (BCF). 

Lesmateriaal en catering zijn inbegrepen. Kosteloos afmelden kan tot 3 weken voor start masterclass, daarna bent u 75% van de kosten verschuldigd. Een vervanger sturen kan altijd.

Douwe Oosterkamp (gemeente Hoogezand-Sappemeer)

 Ik vond het een hele leuke opleiding en heb geen moment ‘last’ gehad van de reistijd/-afstand, de opleiding was het zeker waard.

Tijdens de opleiding werd door een aantal docenten aangegeven dat de opleiding bedoeld was voor planeconomen. Ik vind dat de opleiding breder geprofileerd kan worden; ik denk dat deze opleiding voor veel projectleiders waardevol kan zijn voor het verkrijgen van een bredere ‘kennisondergrond’. Ik heb hem binnen Midden-Groningen dan ook al bij een aantal collega’s aangeprezen.