Exploitatieplan: Financiële en juridische aspecten van de Grex-wet

Ochtend: de Grex-wet
We gaan in op de basisprincipes van de Grex-wet als het gaat over privaat en publiekrecht en het daarbij behorende exploitatieplan en kostenverhaal. Daarbij komt ook de meest actuele stand van de jurisprudentie voorbij. Tevens wordt uitgebreid informatie gegeven inzake anterieure en posterieure overeenkomsten.

Middag: Kostenverhaal
Hoe vinden we het geld voor bovenwijkse, bovenplanse en andere ruimtelijke ontwikkelingen? Hoe zorgen we dat de bestaande stad zo min mogelijk bijdraagt? Hoe lossen we het probleem op van ongelijkheid tussen verwachte kasstromen en werkelijke uitgaven? En hoe werken criteria van profijt, proportionaliteit en toerekenbaarheid als juridisch kader door?

Wanneer? 
donderdag 7 december 2017
Waar? 
Scobe Academy, Gouda
Investering? 

€ 595,- excl. btw, terugvorderbaar uit Btw-compensatiefonds (BCF).

Lesmateriaal en catering zijn inbegrepen. Kosteloos afmelden kan tot 3 weken voor start masterclass, daarna bent u 75% van de kosten verschuldigd. Een vervanger sturen kan altijd.

Ruud van Marle (gemeente Medemblik)

Heel mooie introductiecursus. Goed voor mensen die zich met hun organisatie aan het oriënteren zijn hoe het vastgoed professioneler aan te gaan pakken. Het geeft een mooi breed perspectief op vastgoed en vastgoedmanagement. Alle facetten komen aan de orde. Ik kan hem zo aanbevelen.

Nieuw talent

Scobe Academy ontwikkelt nieuw talent in de rol van planeconoom en vastgoedjurist. De combinatie van werken en leren, zorgt ervoor dat zij snel de juiste kennis en competenties kunnen inzetten. De opleidingsprogramma's zijn bedoeld voor Hbo'ers en academici met interesse in ruimtelijke ontwikkeling/vastgoed. Deelnemers hebben hun opleiding recent afgerond of hebben al enige werkervaring. De programma's zijn ook bedoeld voor carrièreswitchers.

stel je vraag

Bijscholing

Het werkveld van planeconomen en vastgoedjuristen is sterk in beweging. Scobe Academy biedt u de mogelijkheid om uw kennis actueel te houden door het volgen van een in company workshop of een praktijkgerichte masterclass. Kijk bij ons aanbod masterclasses, in company trainingen of mail uw specifieke vraag.

stel je vraag

Carrièreswitch

Scobe Academy stelt u in staat op een effectieve en snelle manier kennis en vaardigheden eigen te maken op het gebied van planeconomie, vastgoedjuridica. Bekijk onze opleidingen of stel uw specifieke opleidingsvraag.

stel je vraag