Duurzaam gemeentelijk vastgoed

Scobe in samenwerking met 

Programma

  • Introductie verduurzaming gemeentelijk vastgoed
  • Energiewetgeving: EPC, BENG, gasloos bouwen en betekenis voor de gemeentelijke vastgoedportefeuille;
  • Duurzaamheidseisen van verschillende gebruikers/functies zoals sport, zwembad, onderwijs en gemeentehuis;
  • Energieconcepten bestaande voorraad: inventariseren, analyseren en implementeren. Het maken van praktisch beleid en verkennen van de mogelijkheden (casus Zeist/Haarlem);
  • Renovatie circulaire gebouwen: hoe organiseer je dit binnen de gemeente, naar marktpartners, naar materiaalbeheer? Hoe speelt de energievoorziening een rol (casus Eindhoven)?;
  • Vertaal duurzaamheidsdoelen per gebouw naar vastgoedstrategie. Vervolgens van strategie naar uitvoering m.b.v. duurzaamheidsdashboard met o.a. investeringen in relatie tot labels en terugverdientijden (casus Haarlem).

Sprekers: Lester van Agten en Evi van Rijn (Brink Groep)

 

Wanneer? 
dinsdag 22 januari 2019
Waar? 
Amersfoort
Investering? 

595,- (excl. btw), terugvorderbaar uit Btw-compensatiefonds (BCF). 

Lesmateriaal en catering zijn inbegrepen. Kosteloos afmelden kan tot 3 weken voor start masterclass, daarna bent u 75% van de kosten verschuldigd. Een vervanger sturen kan altijd.

Douwe Oosterkamp (gemeente Hoogezand-Sappemeer)

 Ik vond het een hele leuke opleiding en heb geen moment ‘last’ gehad van de reistijd/-afstand, de opleiding was het zeker waard.

Tijdens de opleiding werd door een aantal docenten aangegeven dat de opleiding bedoeld was voor planeconomen. Ik vind dat de opleiding breder geprofileerd kan worden; ik denk dat deze opleiding voor veel projectleiders waardevol kan zijn voor het verkrijgen van een bredere ‘kennisondergrond’. Ik heb hem binnen Midden-Groningen dan ook al bij een aantal collega’s aangeprezen.

Nieuw talent

Scobe Academy ontwikkelt nieuw talent in de rol van planeconoom en vastgoedjurist. De combinatie van werken en leren, zorgt ervoor dat zij snel de juiste kennis en competenties kunnen inzetten. De opleidingsprogramma's zijn bedoeld voor Hbo'ers en academici met interesse in ruimtelijke ontwikkeling/vastgoed. Deelnemers hebben hun opleiding recent afgerond of hebben al enige werkervaring. De programma's zijn ook bedoeld voor carrièreswitchers.

stel je vraag

Bijscholing

Het werkveld van planeconomen en vastgoedjuristen is sterk in beweging. Scobe Academy biedt u de mogelijkheid om uw kennis actueel te houden door het volgen van een in company workshop of een praktijkgerichte masterclass. Kijk bij ons aanbod masterclasses, in company trainingen of mail uw specifieke vraag.

stel je vraag

Carrièreswitch

Scobe Academy stelt u in staat op een effectieve en snelle manier kennis en vaardigheden eigen te maken op het gebied van planeconomie, vastgoedjuridica. Bekijk onze opleidingen of stel uw specifieke opleidingsvraag.

stel je vraag