De rol van de beleidsmedewerker vastgoed

Introductie op vastgoed en een samenhangend overzicht van alle te behandelen onderwerpen. Op deze dag halen we de leerwensen op en bepalen we op welk niveau u en uw gemeente zitten. Op basis van dat overzicht kunnen de docenten rekening houden met de samenstelling van het verdere programma en ingaan op de behoefte van de cursisten.

De volgende vragen zullen worden beantwoord:

  • Wat is het ambitieniveau van uw gemeente?
  • Wat voor vastgoed hebben gemeenten en wat doen ze er mee?
  • Welke plek heeft vastgoed nu in de organisatie? En hoe willen we het straks organiseren?
  • Hoe werkt de vastgoedpiramide bij de gemeente?
  • Welke rollen heeft de gemeente in het vastgoed? Wat kunnen de gevolgen zijn van de vermenging van die rollen? Hoe bereiken we een heldere rollenverdeling?
  • Welke regels zoals die rond BBV, mededinging en VPB zijn van belang voor het exploiteren van gemeentelijk vastgoed?
  • Wat is de volgorde en de route om de vastgoedportefeuille inzichtelijk en beheersbaar te maken?
Wanneer? 
dinsdag 27 november 2018
Waar? 
Gouda
Investering? 

595,- (excl. Btw, terugvorderbaar uit Btw-compensatiefonds (BCF). 

Lesmateriaal en catering zijn inbegrepen. Kosteloos afmelden kan tot 3 weken voor start masterclass, daarna bent u 75% van de kosten verschuldigd. Een vervanger sturen kan altijd.

Bart Gubbels (Provincie Limburg)

De opleiding “Planeconomie en Vastgoedrecht” is intensief en van kwalitatief hoog niveau. De masterclasses worden verzorgd door verschillende professionals met veel inhoudelijke kennis alsook ruime praktijkervaring. Naast de inhoudelijke componenten worden ook veel praktijkvoorbeelden behandeld. Zo komen vraagstukken waar ontwikkelaars en overheden zich mee geconfronteerd zien, tijdens de colleges aan de orde en worden door de groep besproken. Daarbij is ook voldoende ruimte om eigen casussen in te brengen.

Nieuw talent

Scobe Academy ontwikkelt nieuw talent in de rol van planeconoom en vastgoedjurist. De combinatie van werken en leren, zorgt ervoor dat zij snel de juiste kennis en competenties kunnen inzetten. De opleidingsprogramma's zijn bedoeld voor Hbo'ers en academici met interesse in ruimtelijke ontwikkeling/vastgoed. Deelnemers hebben hun opleiding recent afgerond of hebben al enige werkervaring. De programma's zijn ook bedoeld voor carrièreswitchers.

stel je vraag

Bijscholing

Het werkveld van planeconomen en vastgoedjuristen is sterk in beweging. Scobe Academy biedt u de mogelijkheid om uw kennis actueel te houden door het volgen van een in company workshop of een praktijkgerichte masterclass. Kijk bij ons aanbod masterclasses, in company trainingen of mail uw specifieke vraag.

stel je vraag

Carrièreswitch

Scobe Academy stelt u in staat op een effectieve en snelle manier kennis en vaardigheden eigen te maken op het gebied van planeconomie, vastgoedjuridica. Bekijk onze opleidingen of stel uw specifieke opleidingsvraag.

stel je vraag