De rol van de beleidsmedewerker vastgoed

Introductie op vastgoed en een samenhangend overzicht van alle te behandelen onderwerpen. Op deze dag halen we de leerwensen op en bepalen we op welk niveau u en uw gemeente zitten. Op basis van dat overzicht kunnen de docenten rekening houden met de samenstelling van het verdere programma en ingaan op de behoefte van de cursisten.

De volgende vragen zullen worden beantwoord:

  • Wat is het ambitieniveau van uw gemeente?
  • Wat voor vastgoed hebben gemeenten en wat doen ze er mee?
  • Welke plek heeft vastgoed nu in de organisatie? En hoe willen we het straks organiseren?
  • Hoe werkt de vastgoedpiramide bij de gemeente?
  • Welke rollen heeft de gemeente in het vastgoed? Wat kunnen de gevolgen zijn van de vermenging van die rollen? Hoe bereiken we een heldere rollenverdeling?
  • Welke regels zoals die rond BBV, mededinging en VPB zijn van belang voor het exploiteren van gemeentelijk vastgoed?
  • Wat is de volgorde en de route om de vastgoedportefeuille inzichtelijk en beheersbaar te maken?
Wanneer? 
dinsdag 27 november 2018
Waar? 
Gouda
Investering? 

595,- (excl. Btw, terugvorderbaar uit Btw-compensatiefonds (BCF). 

Lesmateriaal en catering zijn inbegrepen. Kosteloos afmelden kan tot 3 weken voor start masterclass, daarna bent u 75% van de kosten verschuldigd. Een vervanger sturen kan altijd.

Douwe Oosterkamp (gemeente Hoogezand-Sappemeer)

 Ik vond het een hele leuke opleiding en heb geen moment ‘last’ gehad van de reistijd/-afstand, de opleiding was het zeker waard.

Tijdens de opleiding werd door een aantal docenten aangegeven dat de opleiding bedoeld was voor planeconomen. Ik vind dat de opleiding breder geprofileerd kan worden; ik denk dat deze opleiding voor veel projectleiders waardevol kan zijn voor het verkrijgen van een bredere ‘kennisondergrond’. Ik heb hem binnen Midden-Groningen dan ook al bij een aantal collega’s aangeprezen.