Contractmanagement Gemeentelijk Vastgoed

Scobe in samenwerking met 

Verdiepingsslag juridica Gemeentelijk Vastgoed.

De vastgoedmanager bij gemeenten en maatschappelijke instellingen heeft te maken met veel afspraken met huurders, kopers, aannemers, leveranciers. Deze afspraken worden als het goed is vastgelegd in heldere contracten. Standaardisering van contracten en dus van afspraken, kan gemeentes enorm helpen in het efficienter managen van het vastgoed.

Per type contract kijken we hoe je ze het best kunt opstellen, wat moet er in staan en wat kun je open laten? Hoe zien huurovereenkomsten er uit met verschillende type huurders? Hoe werkt garantie bij contracten en directievoering. Hoe steek je onderhoudscontracten in? En hoe koppel je die slim aan prestaties en ​jaarlijkse planningen? Hoe verhouden contracten en overname van ruimtes zich tot '​Levering van diensten'? Wat neem je​ ​over? Hoe bereken je dat in je huurprijs?

Ten slotte kijken we naar hoe je contracten kunt openbreken zonder schade bij onder andere transformaties en herontwikkelingen.

Programma

 1. Totstandkoming van overeenkomsten (inclusief wilsvertrouwensleer en aanbesteding)
 2. Precontractuele fase (inclusief gebruik van voorbehouden
  • Type overeenkomsten
  • Huurovereenkomsten
  • Koopovereenkomsten
  • Erfpachtovereenkomsten
  • Opstalrecht
  • Gebruiksovereenkomsten
  • Leveringsovereenkomsten (goederen en diensten)
 3. Wat moet in ieder geval opgenomen worden in een overeenkomst?
 4. Wat kan geregeld worden in een overeenkomst?
 5. De algemene beginselen van behoorlijk bestuur en contracteren
 6. Het hanteren van (algemene) voorwaarden bij een overeenkomst
 7. Uitleg van een overeenkomst
 8. Wijziging en aanpassing van een overeenkomst
 9. Beëindiging van een overeenkomst (inclusief faillissement van een contractspartij)

Doelgroep

 • Gemeentelijk vastgoedmanagers en vastgoedjuristen,
 • medewerkers vastgoed en grondzaken.
 • vastgoedadviseurs
 • makelaars  
 • medewerkers van beheerorganisaties
Wanneer? 
donderdag 7 december 2017
Waar? 
Amersfoort, Stationsplein 1
Investering? 

€ 495, - (excl. btw, voor gemeenten terugvorderbaar uit het Btw-compensatiefonds). Indien je een collega meeneemt, dan bedragen de kosten € 450,- per persoon. Lesmateriaal is inbegrepen. Kosteloos afmelden kan tot 3 weken voor de start van de masterclass. Daarna bent u 75% van de kosten verschuldigd. Een vervanger sturen kan altijd. 

Duur? De masterclass duurt van 09:30 uur tot ca 16:30 uur.

Ruud van Marle (gemeente Medemblik)

Heel mooie introductiecursus. Goed voor mensen die zich met hun organisatie aan het oriënteren zijn hoe het vastgoed professioneler aan te gaan pakken. Het geeft een mooi breed perspectief op vastgoed en vastgoedmanagement. Alle facetten komen aan de orde. Ik kan hem zo aanbevelen.

Nieuw talent

Scobe Academy ontwikkelt nieuw talent in de rol van planeconoom en vastgoedjurist. De combinatie van werken en leren, zorgt ervoor dat zij snel de juiste kennis en competenties kunnen inzetten. De opleidingsprogramma's zijn bedoeld voor Hbo'ers en academici met interesse in ruimtelijke ontwikkeling/vastgoed. Deelnemers hebben hun opleiding recent afgerond of hebben al enige werkervaring. De programma's zijn ook bedoeld voor carrièreswitchers.

stel je vraag

Bijscholing

Het werkveld van planeconomen en vastgoedjuristen is sterk in beweging. Scobe Academy biedt u de mogelijkheid om uw kennis actueel te houden door het volgen van een in company workshop of een praktijkgerichte masterclass. Kijk bij ons aanbod masterclasses, in company trainingen of mail uw specifieke vraag.

stel je vraag

Carrièreswitch

Scobe Academy stelt u in staat op een effectieve en snelle manier kennis en vaardigheden eigen te maken op het gebied van planeconomie, vastgoedjuridica. Bekijk onze opleidingen of stel uw specifieke opleidingsvraag.

stel je vraag