Beheersing van het projectontwikkelproces

Wanneer? 
donderdag 9 mei 2019
Waar? 
Scobe Academy, Gouda
Investering? 

€ 595,- excl. btw, terugvorderbaar uit het Btw-compensatiefonds). Lesmateriaal en catering zijn inbegrepen. Kosteloos afmelden kan tot 3 weken voor start masterclass, daarna bent u 75% van de kosten verschuldigd. Een vervanger sturen kan altijd.

Inhoud

Projectontwikkelproces

Deze dag gaan we in op de processturing door de projectontwikkelaar. Procesbeheersing, plankwaliteit, continuïteit, geld en juridische kaders vormt de rode draad. Hoe wordt het proces geordend? Welke afwegingen worden gemaakt als het gaat om plankwaliteit, duurzaamheid, verhouding met de gemeente, verkoop en de huidige trends? Aanvullend gaan we in op het innemen van toekomstige grondposities en aankoop van gebouwen, financiering en het bepalen en beheersen van een aanvaardbaar risico: welk perspectief is er en hoe wordt geanticipeerd op de volgende crisis? Vervolgens zetten we de werkwijze van een gemeente hier tegenover. Als laatste gaan we nog in op het bouwproces in verhouding tot de ontwikkelaar. Het speelveld van de bouw is namelijk sterk aan verandering onderhevig door minder capaciteit, BIM en de verschuiving van schade naar derden. 

 

Programma

9.30 uur: start

  1. Hoe wordt het proces geordend?
  2. Welke afwegingen worden gemaakt als het gaat om plankwaliteit, duurzaamheid, verhouding met de gemeente, verkoop en de huidige trends?
  3. Het innemen van toekomstige grondposities
  4. Aankoop van gebouwen en financiering 

12.30 - 13.00 uur: lunch

  1. Het bepalen en beheersen van een aanvaardbaar risico: welk perspectief is er en hoe wordt geanticipeerd op de volgende crisis? 
  2. Vervolgens zetten we de werkwijze van een gemeente hier tegenover.
  3. Als laatste gaan we nog in op het bouwproces in verhouding tot de ontwikkelaar. 

16.30 uur: afsluiting

Doelgroep

Deze masterclass is met name bedoeld voor (aankomend) planeconomen, vastgoed- en RO-juristen en projectleiders. Ze zoeken naar verdieping in hun werk of staan op het punt een functieswitch te maken en willen zich verdiepen in deze materie. Voor alle partijen is het van belang om voldoende kennis (van elkaar) in huis te hebben om op een verantwoorde manier projecten te kunnen aansturen.

Docenten

Niels van Ginkel

 

Resultaat

Douwe Oosterkamp (gemeente Hoogezand-Sappemeer)

 Ik vond het een hele leuke opleiding en heb geen moment ‘last’ gehad van de reistijd/-afstand, de opleiding was het zeker waard.

Tijdens de opleiding werd door een aantal docenten aangegeven dat de opleiding bedoeld was voor planeconomen. Ik vind dat de opleiding breder geprofileerd kan worden; ik denk dat deze opleiding voor veel projectleiders waardevol kan zijn voor het verkrijgen van een bredere ‘kennisondergrond’. Ik heb hem binnen Midden-Groningen dan ook al bij een aantal collega’s aangeprezen.