Beheersing van het ontwikkelingsproces

Wanneer? 
donderdag 22 november 2018
Waar? 
Scobe Academy, Gouda
Investering? 

€ 595,- excl. btw, terugvorderbaar uit het Btw-compensatiefonds. Lesmateriaal en catering zijn inbegrepen. Kosteloos afmelden kan tot 3 weken voor start masterclass, daarna bent u 75% van de kosten verschuldigd. Een vervanger sturen kan altijd.

Inhoud

Dit college gaat in op de processturing door de projectontwikkelaar. Procesbeheersing, plankwaliteit, continuïteit, geld en juridische kaders vormt de rode draad. Hoe wordt het proces geordend? Welke afwegingen worden gemaakt als het gaat om plankwaliteit, duurzaamheid, verhouding met de gemeente, verkoop en de huidige trends? Aanvullend gaan we in op het innemen van toekomstige grondposities en aankoop van gebouwen, financiering en het bepalen en beheersen van een aanvaardbaar risico: welk perspectief is er en hoe wordt geanticipeerd op de volgende crisis? Vervolgens zetten we de werkwijze van een gemeente hier tegenover. Als laatste gaan we nog in op het bouwproces in verhouding tot de ontwikkelaar. Het speelveld van de bouw is namelijk sterk aan verandering onderhevig door minder capaciteit, BIM en de verschuiving van schade naar derden. 

 

Programma

9.30 uur: start

Ochtend: procesbeheersing, plankwaliteit en continuïteit

  1. Hoe wordt het proces geordend?
  2. Welke afwegingen worden gemaakt als het gaat om plankwaliteit, duurzaamheid, verhouding met de gemeente, verkoop en de huidige trends?
  3. Het innemen van toekomstige grondposities

12.30 - 13.00 uur: lunch

Middag: financiën en juridische kaders 

  1. Aankoop van gebouwen en financiering 
  2. Het bepalen en beheersen van een aanvaardbaar risico: welk perspectief is er en hoe wordt geanticipeerd op de volgende crisis? 
  3. Vervolgens zetten we de werkwijze van een gemeente hier tegenover.
  4. Als laatste gaan we nog in op het bouwproces in verhouding tot de ontwikkelaar. 

16.30 uur: afsluiting

Doelgroep

Deze masterclass is met name bedoeld voor (aankomend) planeconomen, vastgoed- en RO-juristen en projectleiders. Ze zoeken naar verdieping in hun werk of staan op het punt een functieswitch te maken en willen zich verdiepen in deze materie. Voor alle partijen is het van belang om voldoende kennis (van elkaar) in huis te hebben om op een verantwoorde manier projecten te kunnen aansturen.

Docenten

Resultaat

Topdocenten die je brengen tot de kern van de vraag

Nieuw talent

Scobe Academy ontwikkelt nieuw talent in de rol van planeconoom en vastgoedjurist. De combinatie van werken en leren, zorgt ervoor dat zij snel de juiste kennis en competenties kunnen inzetten. De opleidingsprogramma's zijn bedoeld voor Hbo'ers en academici met interesse in ruimtelijke ontwikkeling/vastgoed. Deelnemers hebben hun opleiding recent afgerond of hebben al enige werkervaring. De programma's zijn ook bedoeld voor carrièreswitchers.

stel je vraag

Bijscholing

Het werkveld van planeconomen en vastgoedjuristen is sterk in beweging. Scobe Academy biedt u de mogelijkheid om uw kennis actueel te houden door het volgen van een in company workshop of een praktijkgerichte masterclass. Kijk bij ons aanbod masterclasses, in company trainingen of mail uw specifieke vraag.

stel je vraag

Carrièreswitch

Scobe Academy stelt u in staat op een effectieve en snelle manier kennis en vaardigheden eigen te maken op het gebied van planeconomie, vastgoedjuridica. Bekijk onze opleidingen of stel uw specifieke opleidingsvraag.

stel je vraag