Aanbesteding en staatssteun

Aanbesteding

Bij gebiedsontwikkelingen speelt Europese regelgeving een belangrijke rol. In het ochtenddeel zal worden stilgestaan bij de Europese aanbestedingsregels en hoe deze regels zich verhouden tot andere aanbestedingsregels. Dat geldt zowel voor de openbare ruimte als voor de opstalontwikkeling, want ook deze is in een aantal gevallen aanbestedingsplichtig. Tevens leer je hoe je binnen de regels er toch voor kan kiezen om de aanbesteding door private partijen te laten uitvoeren als ze bijvoorbeeld zelfrealisator zijn. In alle gevallen zullen praktische voetangels en klemmen de revue passeren.

Staatssteun

In het middagdeel wordt ingegaan op de onderwerpen staatssteun en mededinging. Staatssteun gaat over 3 aspecten; in- en verkoop van gronden, subsidies en garanties. De vraag is echter: wanneer is er sprake van staatssteun, wat zijn de consequenties en wanneer heb je er eigenlijk last van? Mededinging gaat over de mogelijkheid om goederen en diensten vrij aan te bieden. Alle spelers in de gebiedsontwikkeling moeten kansen hebben.

Wanneer? 
donderdag 25 januari 2018
Waar? 
Scobe Academy, Gouda
Investering? 

€ 595,- excl. btw, terugvorderbaar uit het Btw-compensatiefonds (BCF).

Lesmateriaal en catering zijn inbegrepen. Kosteloos afmelden kan tot 3 weken voor start masterclass, daarna bent u 75% van de kosten verschuldigd. Een vervanger sturen kan altijd.

Bart Gubbels (Provincie Limburg)

De opleiding “Planeconomie en Vastgoedrecht” is intensief en van kwalitatief hoog niveau. De masterclasses worden verzorgd door verschillende professionals met veel inhoudelijke kennis alsook ruime praktijkervaring. Naast de inhoudelijke componenten worden ook veel praktijkvoorbeelden behandeld. Zo komen vraagstukken waar ontwikkelaars en overheden zich mee geconfronteerd zien, tijdens de colleges aan de orde en worden door de groep besproken. Daarbij is ook voldoende ruimte om eigen casussen in te brengen.

Nieuw talent

Scobe Academy ontwikkelt nieuw talent in de rol van planeconoom en vastgoedjurist. De combinatie van werken en leren, zorgt ervoor dat zij snel de juiste kennis en competenties kunnen inzetten. De opleidingsprogramma's zijn bedoeld voor Hbo'ers en academici met interesse in ruimtelijke ontwikkeling/vastgoed. Deelnemers hebben hun opleiding recent afgerond of hebben al enige werkervaring. De programma's zijn ook bedoeld voor carrièreswitchers.

stel je vraag

Bijscholing

Het werkveld van planeconomen en vastgoedjuristen is sterk in beweging. Scobe Academy biedt u de mogelijkheid om uw kennis actueel te houden door het volgen van een in company workshop of een praktijkgerichte masterclass. Kijk bij ons aanbod masterclasses, in company trainingen of mail uw specifieke vraag.

stel je vraag

Carrièreswitch

Scobe Academy stelt u in staat op een effectieve en snelle manier kennis en vaardigheden eigen te maken op het gebied van planeconomie, vastgoedjuridica. Bekijk onze opleidingen of stel uw specifieke opleidingsvraag.

stel je vraag