10 jaar Grex-wet: wat gaat er nog komen?

In 2008 werden we definitief verblijd met een nieuw fenomeen: de GREX-wet. Art 6.12 tot met 6.25 van de Wro leverde ons een compleet nieuwe wet. De verwachtingen van dit publiekrechtelijke kostenverhaal waren hooggespannen. Freeriders werden namelijk buiten de deur gezet en door middel van posterieure overeenkomsten was het kostenverhaal altijd mogelijk. De praktijk bleek zowel weerbarstig als simpel: niemand had de crisis zien aankomen.

Tijdens het seminar '10 jaar Grex-Wet' blikken we terug op deze wet en kijken we vooruit: wat kunnen we nog verwachten in de marsroute naar de Omgevingswet en de Aanvullingswet grondeigendom?

Programma

9.30 uur: ontvangst

  • Visie van de wetgever: wat is er van de wet terechtgekomen?
  • 10 jaar jurisprudentie: wat kunnen we nog verwachten?
  • Het gaat uiteindelijk bijna altijd om kruimels: andere manieren om dit te regelen.
  • Wat heeft de Grex-wet de ontwikkelingspraktijk gebracht en moet het nog brengen: de visie van de VNG en NEPROM 
  • Beschouwingen van een freerider
  • Panel

12.30 uur: lunch

  • De eerste eindafrekening in zicht: hoe moet dat?  
  • De plankostenscan
  • Neemt de betekenis van de anterieure overeenkomst met de nieuwe Omgevingswet toe?
  • Exploitatieplan, inzet voor stedelijke herstructurering: Leiden

16.00 uur: afsluitende borrel

Wanneer? 
dinsdag 12 juni 2018
Waar? 
Gouda
Investering? 

€ 595,- (excl btw). Btw kunt u terugvorderen uit Btw-compensatiefonds (BCF). Informeer naar de mogelijkheden bij de administratie van uw organisatie. Lesmateriaal en catering zijn inbegrepen. Kosteloos afmelden kan tot 3 weken voor de start van de masterclasses, daarna bent u 75% van de kosten verschuldigd. Een collega als vervanger sturen kan altijd.

Een perfecte combinatie van kennis en vaardigheden

De opleiding “Planeconomie en Vastgoedrecht” is intensief en van kwalitatief hoog niveau. De masterclasses worden verzorgd door verschillende professionals met veel inhoudelijke kennis alsook ruime praktijkervaring. Naast de inhoudelijke componenten worden ook veel praktijkvoorbeelden behandeld. Zo komen vraagstukken waar ontwikkelaars en overheden zich mee geconfronteerd zien, tijdens de colleges aan de orde en worden door de groep besproken. Daarbij is ook voldoende ruimte om eigen casussen in te brengen.

Nieuw talent

Scobe Academy ontwikkelt nieuw talent in de rol van planeconoom en vastgoedjurist. De combinatie van werken en leren, zorgt ervoor dat zij snel de juiste kennis en competenties kunnen inzetten. De opleidingsprogramma's zijn bedoeld voor Hbo'ers en academici met interesse in ruimtelijke ontwikkeling/vastgoed. Deelnemers hebben hun opleiding recent afgerond of hebben al enige werkervaring. De programma's zijn ook bedoeld voor carrièreswitchers.

stel je vraag

Bijscholing

Het werkveld van planeconomen en vastgoedjuristen is sterk in beweging. Scobe Academy biedt u de mogelijkheid om uw kennis actueel te houden door het volgen van een in company workshop of een praktijkgerichte masterclass. Kijk bij ons aanbod masterclasses, in company trainingen of mail uw specifieke vraag.

stel je vraag

Carrièreswitch

Scobe Academy stelt u in staat op een effectieve en snelle manier kennis en vaardigheden eigen te maken op het gebied van planeconomie, vastgoedjuridica. Bekijk onze opleidingen of stel uw specifieke opleidingsvraag.

stel je vraag