Juridische kennis

De juridische Masterclasses en Topclasses van Scobe Academy gaan over ruimtelijke ordening en vastgoedrecht. 
Hierbij kan gedacht worden aan Wro gerelateerde onderwerpen. Maar ook zaken rond bestemmingsplan/omgevingsplan, projectbesluiten, wijzigingsbevoegdheden, wet voorkeursrecht gemeenten, onteigening en planschade zijn onderwerp. Daarnaast wordt ingezoomd op privaatrechtelijke zaken, zoals samenwerkingsvormen en contractvorming. Hierbij wordt de laatste jurisprudentie in de opleiding geïntegreerd. Ook de Europese regelgeving rond aanbestedingen ontbreekt niet in de opleiding. Daarnaast is bij grondzaken en project-en gebiedsontwikkeling de fiscale wet-en regelgeving belangrijk. Scobe organiseert hierop ook incompany trainingen.

De organisatorische, financiële, juridische en fiscale onderwerpen staan allemaal in relatie tot elkaar. Met name als er casussen uit de praktijk behandeld worden komen vakgebieden bij elkaar. Scobe geeft daarom zowel vakinhoudelijke juridische en financiële Top- en Masterclasses, als geïntegreerde, veelal thematisch gekleurde masterclasses, opleidingen en trainingen.

Douwe Oosterkamp (gemeente Hoogezand-Sappemeer)

 Ik vond het een hele leuke opleiding en heb geen moment ‘last’ gehad van de reistijd/-afstand, de opleiding was het zeker waard.

Tijdens de opleiding werd door een aantal docenten aangegeven dat de opleiding bedoeld was voor planeconomen. Ik vind dat de opleiding breder geprofileerd kan worden; ik denk dat deze opleiding voor veel projectleiders waardevol kan zijn voor het verkrijgen van een bredere ‘kennisondergrond’. Ik heb hem binnen Midden-Groningen dan ook al bij een aantal collega’s aangeprezen.

Nieuw talent

Scobe Academy ontwikkelt nieuw talent in de rol van planeconoom en vastgoedjurist. De combinatie van werken en leren, zorgt ervoor dat zij snel de juiste kennis en competenties kunnen inzetten. De opleidingsprogramma's zijn bedoeld voor Hbo'ers en academici met interesse in ruimtelijke ontwikkeling/vastgoed. Deelnemers hebben hun opleiding recent afgerond of hebben al enige werkervaring. De programma's zijn ook bedoeld voor carrièreswitchers.

stel je vraag

Bijscholing

Het werkveld van planeconomen en vastgoedjuristen is sterk in beweging. Scobe Academy biedt u de mogelijkheid om uw kennis actueel te houden door het volgen van een in company workshop of een praktijkgerichte masterclass. Kijk bij ons aanbod masterclasses, in company trainingen of mail uw specifieke vraag.

stel je vraag

Carrièreswitch

Scobe Academy stelt u in staat op een effectieve en snelle manier kennis en vaardigheden eigen te maken op het gebied van planeconomie, vastgoedjuridica. Bekijk onze opleidingen of stel uw specifieke opleidingsvraag.

stel je vraag