Juridische kennis

De juridische Masterclasses en Topclasses van Scobe Academy gaan over ruimtelijke ordening en vastgoedrecht. 
Hierbij kan gedacht worden aan Wro gerelateerde onderwerpen. Maar ook zaken rond bestemmingsplan/omgevingsplan, projectbesluiten, wijzigingsbevoegdheden, wet voorkeursrecht gemeenten, onteigening en planschade zijn onderwerp. Daarnaast wordt ingezoomd op privaatrechtelijke zaken, zoals samenwerkingsvormen en contractvorming. Hierbij wordt de laatste jurisprudentie in de opleiding geïntegreerd. Ook de Europese regelgeving rond aanbestedingen ontbreekt niet in de opleiding. Daarnaast is bij grondzaken en project-en gebiedsontwikkeling de fiscale wet-en regelgeving belangrijk. Scobe organiseert hierop ook incompany trainingen.

De organisatorische, financiële, juridische en fiscale onderwerpen staan allemaal in relatie tot elkaar. Met name als er casussen uit de praktijk behandeld worden komen vakgebieden bij elkaar. Scobe geeft daarom zowel vakinhoudelijke juridische en financiële Top- en Masterclasses, als geïntegreerde, veelal thematisch gekleurde masterclasses, opleidingen en trainingen.

Een perfecte combinatie van kennis en vaardigheden

De opleiding “Planeconomie en Vastgoedrecht” is intensief en van kwalitatief hoog niveau. De masterclasses worden verzorgd door verschillende professionals met veel inhoudelijke kennis alsook ruime praktijkervaring. Naast de inhoudelijke componenten worden ook veel praktijkvoorbeelden behandeld. Zo komen vraagstukken waar ontwikkelaars en overheden zich mee geconfronteerd zien, tijdens de colleges aan de orde en worden door de groep besproken. Daarbij is ook voldoende ruimte om eigen casussen in te brengen.

Nieuw talent

Scobe Academy ontwikkelt nieuw talent in de rol van planeconoom en vastgoedjurist. De combinatie van werken en leren, zorgt ervoor dat zij snel de juiste kennis en competenties kunnen inzetten. De opleidingsprogramma's zijn bedoeld voor Hbo'ers en academici met interesse in ruimtelijke ontwikkeling/vastgoed. Deelnemers hebben hun opleiding recent afgerond of hebben al enige werkervaring. De programma's zijn ook bedoeld voor carrièreswitchers.

stel je vraag

Bijscholing

Het werkveld van planeconomen en vastgoedjuristen is sterk in beweging. Scobe Academy biedt u de mogelijkheid om uw kennis actueel te houden door het volgen van een in company workshop of een praktijkgerichte masterclass. Kijk bij ons aanbod masterclasses, in company trainingen of mail uw specifieke vraag.

stel je vraag

Carrièreswitch

Scobe Academy stelt u in staat op een effectieve en snelle manier kennis en vaardigheden eigen te maken op het gebied van planeconomie, vastgoedjuridica. Bekijk onze opleidingen of stel uw specifieke opleidingsvraag.

stel je vraag