Wetering, mr. W. (Wouter) van de

 
Functie 
Voorheen: Advocaat (partner) bij KienhuisHoving in Enschede. Thans: Rechter plaatsvervanger rechtbank Den Haag en rechtbank Rotterdam Voorzitter Deelcommissie bezwaar van de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen
Specialisatie 
Bestuursrecht, Vastgoed- en gebiedsontwikkeling
CV 

Wouter van de Wetering is in 1978 beëdigd als advocaat. Hij heeft in Enschede een praktijk opgebouwd met groot aantal overheden en vastgoedbedrijven als cliënt. In die praktijk is hij met name actief geweest op het gebied van onteigening en de vastgoedontwikkeling in de brede zin van het woord.

1998 heeft Wouter de specialisatieopleiding Onroerend Goedrecht aan de Grotius Academie afgerond.

Expertises: projectontwikkeling (onder meer samenwerkingsovereenkomsten tussen projectontwikkelaars en overheden), gebiedsontwikkeling en contractvorming, vastgoedrecht, grondexploitatie, onteigening en Wvg. 

In deze praktijk gaat het met name ook om het samenbrengen van politieke ambities en de mogelijkheden die de markt en marktpartijen te bieden hebben.

 Werkervaring

  • Rechter plaatsvervanger rechtbank Den Haag en rechtbank Rotterdam, heden
  • Voorzitter Deelcommissie bezwaar van de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen, heden
  • KienhuisHoving advocaten en notarissen, 1991- heden
  • Meerburg en Schmidt advocaten, Enschede, 1981-1991
  • Loeff en Van der Ploeg advocaten en notarissen, Rotterdam, 1978-1981

Een perfecte combinatie van kennis en vaardigheden

De opleiding “Planeconomie en Vastgoedrecht” is intensief en van kwalitatief hoog niveau. De masterclasses worden verzorgd door verschillende professionals met veel inhoudelijke kennis alsook ruime praktijkervaring. Naast de inhoudelijke componenten worden ook veel praktijkvoorbeelden behandeld. Zo komen vraagstukken waar ontwikkelaars en overheden zich mee geconfronteerd zien, tijdens de colleges aan de orde en worden door de groep besproken. Daarbij is ook voldoende ruimte om eigen casussen in te brengen.

Nieuw talent

Scobe Academy ontwikkelt nieuw talent in de rol van planeconoom en vastgoedjurist. De combinatie van werken en leren, zorgt ervoor dat zij snel de juiste kennis en competenties kunnen inzetten. De opleidingsprogramma's zijn bedoeld voor Hbo'ers en academici met interesse in ruimtelijke ontwikkeling/vastgoed. Deelnemers hebben hun opleiding recent afgerond of hebben al enige werkervaring. De programma's zijn ook bedoeld voor carrièreswitchers.

stel je vraag

Bijscholing

Het werkveld van planeconomen en vastgoedjuristen is sterk in beweging. Scobe Academy biedt u de mogelijkheid om uw kennis actueel te houden door het volgen van een in company workshop of een praktijkgerichte masterclass. Kijk bij ons aanbod masterclasses, in company trainingen of mail uw specifieke vraag.

stel je vraag

Carrièreswitch

Scobe Academy stelt u in staat op een effectieve en snelle manier kennis en vaardigheden eigen te maken op het gebied van planeconomie, vastgoedjuridica. Bekijk onze opleidingen of stel uw specifieke opleidingsvraag.

stel je vraag