Pureveen RA, drs. A. (Arnold)

 
Functie 
CFO en Directeur Shared Services de Alliantie
Specialisatie 
Verbinding leggen tussen theorie en praktijk, uitgaande van de maatschappelijk relevantie.
Organisatie 
CV 

Arnold Pureveen (1963) 

Na zijn studie wis- en natuurkunde aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, heeft hij de postdoctorale studie tot registeraccountant afgerond aan de Universiteit van Amsterdam. Arnold Pureveen heeft 12 jaar als registeraccountant en 4 jaar als financial management consultant gewerkt bij PricewaterhouseCoopers. In deze periode heeft hij zich met zijn klantenportefeuilles gespecialiseerd in de bank- en verzekeringensector en in de (commerciële) bouw- en vastgoedsector. Naast zijn werkzaamheden in Nederland, heeft hij een deel van deze werkzaamheden uitgevoerd in Engeland.

Arnold Pureveen is tevens als lecturer en als wetenschappelijke medewerker verbonden aan Nyenrode University. Hij is als freelance docent betrokken bij diverse postdoctorale opleidingen & cursussen, waaronder de Accountants & Controllers opleiding te Nyenrode, de MRE opleiding van de Universiteit van Amsterdam, de NVM-opleidingen en de Tax Assurance opleidingen te Nyenrode en Tilburg

Arnold Pureveen is een ervaren en gepassioneerde leider die duidelijk de zaken benoemd die anderen soms onbenoemd laten, gecombineerd met een flinke dosis humor en zelfspot.

Een perfecte combinatie van kennis en vaardigheden

De opleiding “Planeconomie en Vastgoedrecht” is intensief en van kwalitatief hoog niveau. De masterclasses worden verzorgd door verschillende professionals met veel inhoudelijke kennis alsook ruime praktijkervaring. Naast de inhoudelijke componenten worden ook veel praktijkvoorbeelden behandeld. Zo komen vraagstukken waar ontwikkelaars en overheden zich mee geconfronteerd zien, tijdens de colleges aan de orde en worden door de groep besproken. Daarbij is ook voldoende ruimte om eigen casussen in te brengen.

Nieuw talent

Scobe Academy ontwikkelt nieuw talent in de rol van planeconoom en vastgoedjurist. De combinatie van werken en leren, zorgt ervoor dat zij snel de juiste kennis en competenties kunnen inzetten. De opleidingsprogramma's zijn bedoeld voor Hbo'ers en academici met interesse in ruimtelijke ontwikkeling/vastgoed. Deelnemers hebben hun opleiding recent afgerond of hebben al enige werkervaring. De programma's zijn ook bedoeld voor carrièreswitchers.

stel je vraag

Bijscholing

Het werkveld van planeconomen en vastgoedjuristen is sterk in beweging. Scobe Academy biedt u de mogelijkheid om uw kennis actueel te houden door het volgen van een in company workshop of een praktijkgerichte masterclass. Kijk bij ons aanbod masterclasses, in company trainingen of mail uw specifieke vraag.

stel je vraag

Carrièreswitch

Scobe Academy stelt u in staat op een effectieve en snelle manier kennis en vaardigheden eigen te maken op het gebied van planeconomie, vastgoedjuridica. Bekijk onze opleidingen of stel uw specifieke opleidingsvraag.

stel je vraag